E normal. Mie mi se pare normal comportamentul lor.Decat sa aud ca fica-mea e parasuta mai bine tin fraiele bine. Tatal tau e politist, da? Ai idee cu cate cazuri de violuri de minore se confrunta zilnic? Crezi ca nu i se strange inima cand vede fete de varsta ta batjocorite sau poate mai rau, ucise? E usor sa te intelegi pe tine dar mai greu pe cei de langa tine.Eu nu zic sa stai exilata in casa, daca vrei aceea libertate necesara varstei, asigura-ti un program, un traseu cat mai populat pe care sa vii spre casa si fa-le cunostinta parintilor cu prietenii tai
De la 16 pana la 19? Pe mine vara ma lasa pana la 10 jum seara acum cand vine iarna pana la 9 jum poate chiar 10 daca ma milogesc Pai pur si simplu spune-le ca nu mai ai 5 ani si nu pot sa te tina numai inchisa in casa. Si mie mi se pare cate o data ca ma pun numai pe mine fa si tu aia, adu si tu aia... Dar acum ca vad cum e la tine cred ca pot sa zic merci. Cred ca tot ce poti sa faci e sa vorbesti cu ei.
Pai cred ca problema ta vine si de la tine... aici nu dai destule detalli dar cred ca si tu esti de vina ca nu ii faci sa aiba incredere in tine.
Ar trebui sa abordezi problema intr-un mod matur si sa incerci sa vorbesti deschis cu tatal tau... spune-i ceva de genu` : "Tata, sunt gravida!" ca sa fii sigura ca e atent la discutie... nu la meciul de la televizor, dupa care incerca sa-i explici ce si cum te deranjeaza pe tine, incearca sa ajungi cu el la un numitor comun.
Daca nu merge asa... fugi de acasa vreo trei zile la o prietena sau ceva de genul, atunci s-ar putea sa fie mai receptivi la problemele tale.
Grea situatie dar se rezolva:in primul rind incearca sa faci tot lukrul care il ai ca tatal tau sa nu aiba de ce se lega, 2:explica-i mamei tale ca din cauza lor nu ai kopilarie si ca sa nu fie indiferenta de vb tale prima nu vb cu ea o bukata de timp, dupa sigur te intreaba ce ai, astfel ii vei spune tot ce ai pe suflet! Incearca si adu note bune acasa chiar daca esi cu prietenii, astfel parintii au sa vada ca temele si prietenii nu au nimic in komun. DAle de inteles ca esti om matur ca un om matur, nu ca un copil mik. Vb deshis cu ei, cu cine esi, ce faci, cine iti place, cine nu nu-ti fie frica sa fii deschisa cu ei.Si principalu vb cu ei fara ca sa plingi doar esti matur nu? Daca nimic din ce tiam spus nu functioneaza, numai in caz exceptional poti pleca de acasa ca sa le tragi atentia. Da cred ca daca o sa faci tot cum tiam spus totul va fi bine, incearca siti fa parintii prieteni nu dusmani! succes:-)