| geoif a întrebat:

Dau FUNDITAAA!
Am nevoie sa imi explice si mie cineva semnificatia versurilor din:Randuri pentru anul nou care s-a dat EN.
Versurile sunt acestea:

"Ai auzit ce-ţi cer?
Nu-ţi cer să faci nimic în casa mea,
Mai mult decât ai face tu-ntr-a ta!"

4 răspunsuri:
| Genessis a răspuns:

Acum depinde si de textul initial, textul in mare. La prima vedere, cititorul isi formeaza doar o parere obiectiva, probabil putin diferita din cea a textului initial. Insa, la o prima vedere, versurile simbolizeaza teama poetului, oarecum, cu privire la noul an. Din pricina unor suferinte, din pricina unor obstacole ce i-au ingreunat fiinta, existenta, Minulescu a incetat sa mai creada ca totul va fi bine, dar se poate observa cu usurinta prezenta sperantelor cu privire la frumusete noului an. Aceste versuri reprezinta un temei solid pentru mesajul intregii poezii, reprezentand in mod direct si tendinta poetului de a generaliza, de a considera ca obstacolele si greutatile vietii, ii vizeaza, intr-o oarecare masura, casa, viata, cat si sufletul. Apare astfel o masca a eului liric, ce a incetat sa mai creada in fericire, ce cauta linistea interioara de care are nevoie.

| Deea5339056 a răspuns:

Mesajul poeziei intregi este despre moarte, despre,, frica de moarte''.

| Genessis a răspuns (pentru Deea5339056):

De unde pana unde este vorba despre moarte? Cum ai dedus tu asta? Nu te contrazic, doar sunt curioasa.

| geoif explică (pentru Deea5339056):

Explica-mi un piclaughing