| Dana56maria a întrebat:

De ce oamenii sunt nesimtiti, rai si egoisti?

5 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Sa stii ca toti oamenii sunt asa in functie de context.Cel mai probabil si tie ti-au fost puse aceste etichete de catre altii, chiar daca negi.Ideea e ca nu ne putem permite sa fim mereu cu bun simt si sa dam/lasam de la noi, deci asta inseamna ca in povestea unora, noi suntem acolo personajul negativ.Si e ok sa fie asa.

Unii primesc aceste etichete cand incep sa spuna nu, cand nu mai vor sa rupa din viata lor ca sa absoarba problemele altora, si sa seteze limite peste care cei din jur sa nu treaca, etc. Pana la urma avem dreptul de a ne pune scut atunci cand e necesar, chiar daca asta atrage dupa sine etichete negative. Considerand ca totul e subiectiv, intrebarile de acest fel sun triviale, nu poti afla raspunsul exact.

| Hyperion7 a răspuns:

Mentalitatea unui om se învârte în jurul principilor pe care acesta le are.
Ce înseamnă asta?
Dacă ești dispus să-ti investești în a fi invidios pe cineva care reușește,FARA ca tu sa faci ceva in privința asta,cu timpul devine un tipar.
Daca ești dispus să-ți petreci timpul bârfind pe alții (chiar și bârfele între fete, nesemnificative), FARA ca tu sa te uiți în oglindă, cu timpul devine un tipar.
Daca ești dispus să-ți petreci timpul hulindu-i pe alții că au reușit și tu nu, cu timpul devine un tipar.
Iar exemplele in acest caz sunt infinite.
Pe langa asta mai adaugă și educația precară, lipsa celor cei 7 ani de acasă și niște părinți care își cocoloșesc copiii și care îi învață de mici sa devină egoiști, sa-i faca să creadă că merită tot globul plecat în fața lor, cu timpul devine un tipar comportamental, iar acesta se va manifesta din plin atunci când va deveni adult.
Mai adaugă și mentalitatea asta de 2 lei tramvai "sa moară și capra vecinului " că mi-am luat nu știu ce vila, cu 50 de camere, dar eu stau in 2, dar mi-am luat-o sa o oftic pe vecina.Nu am ce manca,dar sa fie ea ofticata.
Și uite cum încet încet ajungem unde ajungem happy
E alegere oricui cum vrea sa fie ca persoana in societate.
Smerenia, milostenia,bunul simt,"obrazul",educația,în ziua sunt un moft, din păcate.
Un lucru foarte important, doar pentru că oamenii sunt răi, fii tu raza de soare din viața oamenilor.
Oricum, ce rost are sa le-o întorci? Ăl mai deștept cedează și iese mai câștigatwinking

| anonim3247 a răspuns:

Oamenii sunt așa din cauza sărăciei.

| anonim3247 a răspuns:

Cei mai răi oameni sunt cei care văd că alții se îmbogățesc.

| sammie a răspuns:

Că așa este umanitatea acum. În primul rând nu toți sunt nesimțiți, răi și egoiști. Iar în al doilea rând, toți suntem oameni și fiecare dintre noi avem defecte și calități. Poate și tu ești nesimțită, egoistă sau rea câteodată. Dacă o iei după chestiile astea, nimeni nu o să te bage în seamă.

Întrebări similare