Inteleg ce zici. Hai sa analizam situatia putin.
Nu o ai pe mama, tatal tau te uraste... Zau asa. Se putea si mai rau. Bine, adica eu nu stiu cum este sa nu o ai pe mama, dar stiu cum este sa ai probleme cu tatal. In fine, efectiv tu vrei sa mori nu? Simti ca nu ai de ce sa mai traiesti? Interesanta poveste. Chiar sunt curios sa aflu mai multe, dar nu vreau sa te ingandurez prea mult.
Si ai dreptate, daca stam sa ne gandim nimeni nu are pentru ce sa traiasca. Unii traiesc pentru partener, altii pentru copii, altii pentru parinti si multe altele.
Eu intotdeauna am tanjit dupa o poveste adevarata de viata, pentru ca era plictisitor. Dupa am primit, oarecum, si as fi vrut sa nu imi fi dorit asta. Si cand ma uit la altii care chiar au probleme ma vad asa de mic in lumea asta. Efectiv lumea traieste pentru tine. Gandeste-te ca un colt de lume traieste cand esti tu acolo. Cand nu mai esti nu mai traieste. Asa se intampla la toata lumea. Oricum, stiu ca nu o sa pot sa iti schimb gandirea... Cum ai zis, ai prietene care te sustin, si e bine. Bunica ta e la Deva, mereu cand trec pe acolo ma opresc sa mai vad imprejurimile. In fine. Daca stai sa te gandesti, ce ai vrea? Sa te sustina toti? Cu ce te-ar ajuta. La urma urmei viata ta depinde de tine. Ori ca te sustin toti ori ca nu tu iei deciziile.
Gandeste-te ca oricum esti deja mai sus de toti, ca alte persoane, fiecare in felul lui.
Asta e aventura ta in viata, cu toate ca nu iti place. Mereu cand intampin greutati ma gandesc ca eu mi-am dorit asta, doar ca nu am pus dorinta bine. Mama ta crezi ca asta ar vrea? De asta te-a nascut? Tu efectiv pentru ea traiesti acum. Esti fata ei. Fa-o mandra. Ea asta ar vrea.
Eu unul nu imi imaginez cum ar fi sa nu o am pe mama. As gandi la fel ca tine.
Nu prea stiu cum as te ajut. Poate nici nu vrei asta. Poate vrei doar sa mori. Dar este usor sa faci asta, oricine poate. Dar nu oricine poate sa traiasca intr-o viata ca asta, mai ales ca a ta. Tu esti universul tau, si nu il lasa sa moara.
Nu prea stiu daca o sa bagi in seama ce am scris eu pe aici... Dar totusi sper sa o faci. Mi-as dori sa te ajut mai mult, dar in afara de sfaturi deocamdata nu stiu ce as putea face. Nu stiu ce sa mai zic... poate vorbesc degaba.
Mersi de funda.
Si sincer, de ce mi-ai dat-o? Pentru ca am incercat? Pentru ca am scris mai mult? Nu vreau sa fac referire la nimic. Dar cred ca pot sa imi dau seama de viata asta si ce are in ea. Am vazut tot felul de oameni. Am ajutat tot felul de oameni, si sper sa o fac. Bine, poate nu am contat prea mult. Ca si acum de altfel, de asta ma intreb. Si totusi as vrea sa imi cer scuze pentru ca nu te-am putut ajuta prea mult
Sper totusi sa faci ce e bine, si chiar as vrea sa stiu ce ai facut...
Acum ai o mica buba. Vroia sa facă gestul, ti-a dat funda si nu sti ce a ales. Daca nu mai posteaza nimic e clar, ai impins fara sa vrei la un gest extrem.
Mai bine încercai sa o convingi sa renunte la acel gand, nu stiu cum o sa dormi tu in seara asta...
Si crezi ca ar fi contat? Daca de la inceput nu a vrut sa bage in seama sfaturile plictisitoare? Daca da, ce am zis eu ra suficient pentru asta. Eu unul cred, ca nu a facut asta. Chiar daca nu a mai scris. Si referitor la funda... eu multumesc la toata lumea cand imi da funda.
Cum da dorm? Eu consider ca am facut ce trebuia...
Hai pe tir sa vezi strainatatea si o gura de aer, mai faci o mancare la nea soferu si ai sa vezi ca o sa ai chef de trait, macar 21 de ani de-ai avea ca sa conduci cu mine
Daca te sinucizi nu rezolvi nimic, cine stie ce exista dupa moarte, posibil sa nu mai existe nimic, asa pierzi unica ta sansa sa fi fericita si sa ai si momente frumoase.
Poate ca treci prin perioade grele, toti trecem mai devreme sau mai tarziu, important e sa nu ne dam batuti, si sa continuam.
Iar daca te sinucizi, asta este un gest de lasitate, nu cred ca ai vrea sa ramai in mintea persoanelor care chiar tin la tine ca o persoana lasa.
Ai spus ca esti la cel mai bun liceu, in primul rand felicitari, in al 2-lea rand, iesind dintr-un asemenea liceu vei avea avea un viitor mult mai bun, un viitor asigurat, e pacat sa dai cu piciorul unei asemenea sanse pentru o suparare de moment.
Imi pare rau ca nu ai persoane apropiate de tine in aceste momente, sincer, chiar imi pare rau, lumea in care traim e din ce in ce mai cruda, dar asta nu e un motiv sa renuntam asa la ea.
Ai o sansa, nu renunta la ea, lupta pentru visele tale, pana la urma nu mai sunt multi ani pana devi majora, atunci ai sansa sa fii pe cont propriu, poate nu e tocmai ideal, dar daca nu se vor schimba lucrurile pana atunci ar putea fi o idee suficient de buna.
Uh, deci faptul că tacto ţi-a zis, probabil la nervi, că eşti o povară, te face să-ţi doreşti să te sinucizi.
Aham.
Viata e prea frumoasa ca sa o irosesti.
numai gandindu-te ca la 21 de ani te ia nea Sofer pe tir sa-ti arate lumea ar trebui sa-ti dea fiori.
e si el suparat si impovarat(tac-tu).ar trebui sa-l ignori si sa-ti vezi de viata linistita.
daca te sinucizi, din ce spune religia nu va mai exista loc pentru tine in rai. daca esti ateu si nu crezi in Dumnezeu dupa moarte nu va mai exista nimic.deci oriunde ai vrea sa ajungi prin sinucidere tot rau e.
nu va fi rau toata viata, iti vei face iubiti mai tarziu, poate chiar de ranguri inalte ca si soferii de tir.Vei fi fericita.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Buna, stiu ca viata ta in momentul de fata este foarte urata, dar nu trebuie sa te gandesti la sinucidere, deoarece este doar un mod de a fugi de probleme. Cand esti acasa incearca pe cat posibil sa eviti discutiile cu tatal tau si retrage-te in camera ta cat mai mult timp (daca ai o camera a ta). Daca nu, iesi pe afara. Ziceai ca ai niste prietene bune, iesi cu ele. Incearca sa te uiti la filme ca sa uiti de ce ti se intampla. Dormi cat mai mult ca sa te linistesti. Sa te sinucizi nu este solutia!
Buna, in legatura cu mesajul tau, voiam sa iti dau un raspunsuite, aceeasi situatie o am si eu. putin schimbata insa, deci pe scurt, mama l.a inselat pe tata, eu sunt cel care a descoperit i.am spus tatei, tata a ales sa o ierte dar de atunci ea e mai rece cu mine, multa mai rece ca si cum nu exist, tata e doar mai rece. si simt ca nu am pentru ce trai, eu nu am prieteni, iubita m.a parasit in perioada aia tot pentru ca m.am schimbat si am ramas cu nimic. nu vreau asta si pentru tine, si sfatul meu pentru tine, un sfat pe care eu nu am putut sa il urmez e sa uiti ce s.a intamplat, un nou inceput, sa fi tu, fara sa te schimbi, doar putin mai buna, fara sa mai pui la suflet, spuneai ca bunica ta e un fel de evadare, foloseste asta, vorbeste cu ea mult, fi cum erai inainte, nu te schimba pentru nimic, vei pierde mult si doare asta. pari o fata minunata si nu e corect sa se intample asta