| xdgirl18 a întrebat:

De ce adolescentii de azi sunt mai greu de disciplinat, si mult mai rebeli?

Răspuns Câştigător
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Nu sunt adolescenţii de azi cu nimic mai speciali decât adolescenţii din anii '90 sau din anii '80. E tot aia.
Pare că sunt greu de disciplinat şi rebeli pentru că există ceea ce se numeşte "conflictul între generaţii". (în continuare mă voi referi stric la România)
Adolescenţii din anii '80 ascultau rock de pe discuri importate din URSS sau de la bulgai prin vasele ancorate în porturile Constanţa, Giurgiu şi Galaţi. Alţii făceau bişniţă cu ţigări Kent luate pe sub mână din Shop şi cu toţii erau pletoşi şi îmbrăcaţi sumar şi mergeau pe stadioane la concertele Cenaclului Flacăra (mă rog... până când a fost interzis). Erau rebeli? Da, pentru că până atunci o turmă de pletoşi pe stradă era de neconceput iar "cea mai cea" muzică până atunci era câte-un Pink Floyd şi, în cel mai fericit caz, un Black Sabbath. (îţi dai seama cum suna un Iron Maiden în comparaţie cu acelea)
Adolescenţii din anii '90 ascultau B. U. G. Mafia, mestecau gumă turbo sau Action Man, colecţionau taloane şi mâncau seminţe pe stradă. Erau rebeli şi greu de disciplinat? Erau căci până atunci muzica cu mesaj explicit nu se auzise niciodată iar mâncatul de seminţe pe stradă era un sacrilegiu pân' atunci.
Adolescenţii de azi au bonus Internetul şi nu mai trebuie să-şi folosească prea mult creierul pentru a face rost de muzică şi filme iar gumele de mestecat se găsesc peste tot. Acum adolescenţii sunt interconectaţi între ei şi totuşi atât de singuri (site-ul acesta e o dovadă în acest sens). Face un adolescent o prostie, află toată lumea, o parte se oripilează iar o parte, din teribilism, neinformare şi promiscuitate, încearcă şi el. Sunt ei rebeli şi greu de disciplinat? Sunt!

Fiecare generaţie de adolescenţi în parte are aceste caracteristici. Indiferent de context (social, politic, economic) adolescenţii vor fi mereu acolo şi mereu "mai altfel".
Forma indiscipleni şi rebeliunii lor se schimbă dar fondul e acelaşi.

Sper că ţi-am răspuns.

6 răspunsuri:
| YOLO3e333 a răspuns:

Din cauza anturajului...

| KimY a răspuns:

Pentru ca parinti lor le dau prea multa libertate si nu prea le pasa...
si pentru ca acum exista tehnologie. nu ca pe vremuri!

| masly a răspuns:

Asa or fost educati de la inceputul inceputuluisad

| claum01 a răspuns:

Bun deci ca sa zic mai pe scurt totul tine de aceasta sa zicem asa "groapa intre generatii". O sa incerc sa fac o lista:
1.Anturajul
2.Stilul(funnky, emo, gotic, etc)
3.Parul
4.Fiecare vrea sa fie mai mandru ca celalalt si incearca sa obtina atentie prin diferite moduri.
5.Moda

| Senga a răspuns:

Pentru ca au mult mai multa libertate, dispun de mult mai multa tehnologie si au mai multe oportunitati, deci po sa-si permita sa fie rebeli si indisciplinati(eu consider asta o lipsa de respect si o proasta cresterebig grin)
O zi buna!

| xdgirl18 explică:

Multumesc pentru raspunsuri XD