Cam asa eram si eu inainte, deci stiu la ce te referi. Si pe mine ma opreau vezi Doamne, bunul simt sa comentez ceva. Dar acum cred ca e de bun simt sa iti sustii parerea. Si mai ales, oamenii astia care se iau de tine, daca vad ca tu induri si te consumi o sa faca mai rau. Comporta-te ca si cum te doare in cur, gen, nu cand esti politicoasa, pur si simplu sa te doara undeva de ce cred altii si sa comentezi la ei cum vrei tu. Asa nu se mai iau de tine. Ai sa vezi.
Aia-ţi strică telefonul şi tu taci?
Nici chiar s-o baţi dar măcar să ţi-l plătească trebuie, nu crezi?
Personal cred că trebuie să le spui ce crezi în faţă, sunt colegii tăi până la urmă, poţi să le zici orice.
Am aceeași problemă ca și tine. Niște colegi groaznici, infantili și imaturi, doamne feri îmi vine să-i dau cu capu de-o cărămidă.
Dar faza e că mie cel puțin nu mi-au distrus telefonul. zi-le părințiolor tăi, profesorilor, adică serios, nici mie nu-mi place să pârăsc dar zău, telefonul nu e o jucărie pe care să ți-o poți lua imeidat după ce ți-a fost distrus.
Dacă nu-ți plătește reparațiile (sau și cu reparații plătite) nota la purtare trebuie oricum scăzută.
Of doamne, deci ce urăsc eu mai mult decât colegii fițoși și proști? x(
Nu te mai închide în tine, înjură-i și varsă-ți nervii pe ei. Poae nu e cea mai bună soluție dar măcar nu o să te simți prost că nu le-ai zis nimic. Ripostează, numai sta ca o mută. Ce trebuie să faci tu e să le arați că nu ești bătaie de joc, pune-i la punct.
Mai du-te pe la biserica si mai indeparteaza colegii si prietenii profitori, adica invata sa spui NU
Nu mai permite sa se repete asa ceva; preia controlul, si nu-ti mai lasa bunurile personale la vedere; sunt fel si fel de caractere in scoala, dar si in afara ei sunt altele si mai si; ca sfaturi: 1- sa fii tupeista; 2- poti sa faci si din tantar armasar, ex. sa te iei de respectiva in fata colegilor de clasa, 3- daca cineva din clasa iti face un rau, fa-i si tu de 2-3 ori mai rau; alatura-te unor persoane, integreaza-te intr-un grup, ca sa ai mai mult curaj si sa ai si aparare; informeaza-te si observa-i pe altii cum fac sa li se respecte drepturile, cum fac sa se impuna si sa fie respectati; succes
Cred ca ti-ar prinde bine niste cursuri de karate, chiar nu glumesc, la karate te invata si cum sa iti controlezi emotiile corect si cum sa le folosesti in momentele potrivite, un sport in general te "modeleaza" la capitolele astea, nu neaparat karate.
Vă mulţumesc tuturor pentru răspunsuri. :3 chiar nu mă aşteptam să primesc 6, dar minune! V-aş da fundă la toţi, dar din păcate nu pot... (şi n-o spun doar aşa, toate răspunsurile au fost bune). Deci, repet, mulţumesc tuturor!
ByBu99 întreabă:
Kqnfiwbcin întreabă:
UserNecunoscut112 întreabă: