| AnneSiAtat a întrebat:

De ce am prea mult bun simţ? De ce nu pot da un pumn când este nevoie?!
Mi s-a întâmplat astăzi să-mi fie blocat şi stricat telefonul de către o retardă de la şcoală, care pur şi simplu mi l-a luat şi a fugit cu el pe hol, eu observând abia peste 3-4 secunde. Mai sunt mii de întâmplări, când m-am lăsat ca proasta strivită de aceste specimene. Eu sunt o persoană tupeistă în general, dar când vine vorba de asta nu sunt. Tocmai de-aia unii mă consideră proastă şi uşor de manevrat, iar în adâncul meu urlu de disperare şi de nervi, dar tot nu pot face nimic. deci? chiar vreau să scap de aceste "gângănii" care mă fac să mă consum şi să-mi stric ziua, în loc să rezolv treaba prin alte lucruri mult mai mature. problema este că în acel moment vreau să le dau cu căpăţâna de pereţi, dar nu o pot face. aşa că le evit, dar continuând să fiu "fetiţă" politicoasă. DE CE?! uitaţi, nu vreau să mai fiu aşa, pentru că mulţi profită. vreau să am tupeul să le spun totul în faţă, fără să-mi pese dacă au sau nu să mă urască după aceea. bineînţeles, nu voi fi nesimţită, dar vreau să am tupeu şi când vine vorba de asta. Sugestii? Dau fundă, mulţumesc.

Răspuns Câştigător
| DracusorImpielitat a răspuns:

Cam asa eram si eu inainte, deci stiu la ce te referi. Si pe mine ma opreau vezi Doamne, bunul simt sa comentez ceva. Dar acum cred ca e de bun simt sa iti sustii parerea. Si mai ales, oamenii astia care se iau de tine, daca vad ca tu induri si te consumi o sa faca mai rau. Comporta-te ca si cum te doare in cur, gen, nu cand esti politicoasa, pur si simplu sa te doara undeva de ce cred altii si sa comentezi la ei cum vrei tu. Asa nu se mai iau de tine. Ai sa vezi.

7 răspunsuri:
| Ballet a răspuns:

Aia-ţi strică telefonul şi tu taci?
Nici chiar s-o baţi dar măcar să ţi-l plătească trebuie, nu crezi?
Personal cred că trebuie să le spui ce crezi în faţă, sunt colegii tăi până la urmă, poţi să le zici orice.

| iflirius a răspuns:

Am aceeași problemă ca și tine. Niște colegi groaznici, infantili și imaturi, doamne feri îmi vine să-i dau cu capu de-o cărămidă.
Dar faza e că mie cel puțin nu mi-au distrus telefonul. zi-le părințiolor tăi, profesorilor, adică serios, nici mie nu-mi place să pârăsc dar zău, telefonul nu e o jucărie pe care să ți-o poți lua imeidat după ce ți-a fost distrus.
Dacă nu-ți plătește reparațiile (sau și cu reparații plătite) nota la purtare trebuie oricum scăzută.
Of doamne, deci ce urăsc eu mai mult decât colegii fițoși și proști? x(
Nu te mai închide în tine, înjură-i și varsă-ți nervii pe ei. Poae nu e cea mai bună soluție dar măcar nu o să te simți prost că nu le-ai zis nimic. Ripostează, numai sta ca o mută. Ce trebuie să faci tu e să le arați că nu ești bătaie de joc, pune-i la punct.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Mai du-te pe la biserica si mai indeparteaza colegii si prietenii profitori, adica invata sa spui NU

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chiar vrei asta? Arata-le celor de care ne scrii postarea ta si-ai sa vezi ce se va intampla, ai curaj?

| gabriela2201 a răspuns:

Nu mai permite sa se repete asa ceva; preia controlul, si nu-ti mai lasa bunurile personale la vedere; sunt fel si fel de caractere in scoala, dar si in afara ei sunt altele si mai si; ca sfaturi: 1- sa fii tupeista; 2- poti sa faci si din tantar armasar, ex. sa te iei de respectiva in fata colegilor de clasa, 3- daca cineva din clasa iti face un rau, fa-i si tu de 2-3 ori mai rau; alatura-te unor persoane, integreaza-te intr-un grup, ca sa ai mai mult curaj si sa ai si aparare; informeaza-te si observa-i pe altii cum fac sa li se respecte drepturile, cum fac sa se impuna si sa fie respectati; succes

| suMRed34 a răspuns:

Cred ca ti-ar prinde bine niste cursuri de karate, chiar nu glumesc, la karate te invata si cum sa iti controlezi emotiile corect si cum sa le folosesti in momentele potrivite, un sport in general te "modeleaza" la capitolele astea, nu neaparat karate.

| AnneSiAtat explică:

Vă mulţumesc tuturor pentru răspunsuri. :3 chiar nu mă aşteptam să primesc 6, dar minune! V-aş da fundă la toţi, dar din păcate nu pot... (şi n-o spun doar aşa, toate răspunsurile au fost bune). Deci, repet, mulţumesc tuturor! happy