| 012345678 a întrebat:

De ce atunci cind formulez o intrebare gresita majoritatea imi fac observatii in privinta ortografiei? (eu doar sunt din RM si nu as putea sa-mi asociez punctuatia cu cea a Romaniei)

Răspuns Câştigător
| ceaiuldetei a răspuns:

La voi, în Republica Moldova, limba oficială, e limba română. Dă-i dracului pe ăia care îți fac observații.

95% din cei ce sunt aici, habar n-au să scrie corect românește, deși sunt români.

Nu mai pune la suflet. Dacă cineva te corectează și o face spre binele tău și nu pentru a își demonstra "talentul", e bine. În rest, spune-le să învețe ei să scrie corect în limba lor și pe urmă să îți facă ție observații sau să îți dea sfaturi.

| Hakuouki a răspuns (pentru ceaiuldetei):

Pentru ca daca nu te corecteaza cineva incepi sa crezi ca limbajul tip mess este cel corect si uitam cum sa scrie si sa vorbim corect, nu suntem cu totii profesori de limba si literatura romana, dar cateva chestii elementare le stim, probabil ati fost des corectati si v-ati simtit jigniti, desi nu trebuie, greseala este omeneasca si este normal sa fim ajutati, in loc sa inveti din corecturile acelea, tu te superi.

13 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Pentru că ăia probabil n-au aflat că „neticheta" (politețea de pe internet) spune că nu e frumos să te legi de felul cum scrie cineva pe un forum. Cu excepția celor dedicate discuțiilor despre limba respectivă. Ceea ce nu e cazul aici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu ţi-ar face? Poţi să fii din ce ţară vrei tu, eşti pe un site cu români şi despre români. Deci ne vorbeşti limba.
Dacă nu o faci corect, problema ta. Orice critică e binevenită în cazul ăsta.
Apropo, e "când" nu "cind" (Oh, da. Nu m-am putut abţine.)

| Carmen100 a răspuns:

*o intrebare gresit* laughing
Pai...ca sa te corectezehee hee
Nu, acum serios vorbind, poate iti ramane ceva in cap, ca data viitoare sa nu mai faci aceleasi greseli. Nu e nimic rau in a fi corectatawinking

| Mk01 a răspuns:

Păi din moment ce postezi pe un site român, printre români mi se pare normal să vorbeşti limba română şi să încerci să-ţi asociezi punctuaţia cu cea a românilor.E ca şi cum te-ai duce pe un site englez şi ai începe să vorbeşti în română.Cam prostească întrebare, doar era evident că trebuie să vorbeşti română pe un site român, părerea mea...

| mihai69 a răspuns (pentru Mk01):

Și tu ești convins că dacă scrii englezește pe un sait englezesc, o s-o faci respectând toate regulile lor ortografice și ortoepice?!? mira-m-aș!

| anonim_4396 a răspuns (pentru mihai69):

Site*

| mihai69 a răspuns (pentru anonim_4396):

... de cernut?

| CheshireDeadCat a răspuns (pentru mihai69):

Omuleţ, tu realizezi cât e de mare diferenţa între un român pe un site englez şi un basarabean pe un site român? Un român poate să mai greşească pe un site englez că totuşi engleza e o limbă străină lui (şi totuşi mai bine să fie atent şi să nu greşească) în timp ce un basarabean se face cu totul de ruşine pe un site românesc scriind cu greşeli, deoarece în Republica Moldova tot limba română se vorbeşte.

| Mk01 a răspuns (pentru mihai69):

Da, deoarece trebuie să se înţeleagă totul cât mai clar. Sincer acum e totul pe google, nu e aşa greu să respecţi nişte amărâte de reguli de punctuaţie şi ortografie.

| CheshireDeadCat a răspuns:

laughing Uite care-i faza, eşti pe un site românesc aşa că trebuie să te conformezi limbii folosite pe site. Şi în plus, în Republica Moldova se foloseşte exact aceeaşi limbă - cea română. Şi să foloseşti ceea că eşti din Republica Moldova drept scuză la toate greşelile stupide pe care le faci e un idiotism. Şi eu sunt din Republica Moldova, dar ştiu perfect că limba pe care o vorbesc eu şi cea pe care o vorbesc românii de peste Prut e aceeaşi, iar dacă fac uneori greşeli ortografice, nu mi-aş permite să mă scuz prin ceea că sunt din Basarabia, na, a fost neatenţia mea, îmi asum responsabilitatea pentru greşelile mele.

De-aş fi eu la conducere aş impune aşa o dictatură... :c

| Mk01 a răspuns (pentru CheshireDeadCat):

Ai un like de la mine(Ceauşescule laughing) laughing