Deoarece organismul nostru simte nevoia sa se relaxeze si mai ales pentru a ne oxigena creierul...In mare parte cascam cand suntem obositi. Ceea ce ma enerveaza este ca eu fac chestia asta des, mai ales dacă văd la o persoană sau dacă vorbesc despre căscat Ei bine, sper că ţi-am fost de folos şi te-am lămurit de ce căscăm! Pupici.
.e reactia organismului...
practic noi nu suntem facuti sa facem ceva ce nu vrem...
Căscăm atunci când suntem plictisiţi, obosiţi, ne e somn, abia ne-am trezit ori suntem într-o încăpere neaerisită, cu puţin oxigen. De ce căscăm? Multă vreme s-a crezut că, în fapt, căscatul ar fi un act reflex ce ar avea scopul de a asigura mai mult oxigen organismului, dat fiind că o cantitate mai mare de oxigen măreşte viteza de circulaţie a sângelui, întăreşte muşchii şi - dacă suntem pe pragul să adormim la şedinţă - ne mai ţine în stare de veghe pentru o vreme. Sunt însă dovezi că nu este aşa, căscatul nu asigură o cantitate mai mare de oxigen în sânge, dimpotrivă (după cum se arată în numărul din noiembrie-decembrie 2005 al revistei American Scientist).