| 13 a întrebat:

De ce consumatorii de Marijuana (iarba) sunt catalogati ca si niste criminali, comparativ cu consumatorii de alcool? Oare chiar atat de distructive sunt efectele ierbei comparativ cu cele ale alcoolului?

Răspuns Câştigător
| king4aday a răspuns:

Iarba e un business in floare pe piata neagra. Lumea e prost informata, pentru ca crede tot ce se spune la TV. Totusi nu-si da seama, ca la stiri inca nu a aparut o persoana care a ucis cu sange rece sub influenta marihuanei, dar crime si accidente vezi tot timpul din cauza alcoolului. In plus de asta, contra credintelor ziaristilor neinformati, marihuana nu cauzeaza dependenta. Mai mult decat atat, are si efecte benefice documentate stiintific. In unele tari este permisa utilizarea ei ca medicament. (de ex. cei care sufera de cancer in faza terminala, este utilizata contra durerilor). Asta e valabil la marihuana curata, nu la mizeriile vandute in magazinele de vise. Chiar si ceaiul e drog pana la urma, avand in vedere continutul. Daca Gabriela Vranceanu Firea spune ca marihuana e cea mai nociva planta de pe lume, tara e de acord cu ea, fara sa studieze un pic problema. Nu-mi plac teoriile conspiratiilor, dar cred ca nici partea materiala nu e de neglijat. Sunt convins ca multi dintre cei de sus sunt implicati in afaceri cu iarba, dar facand afaceri pe piata neagra ocolesc sa plateasca milioane, de ce nu miliarde, de dolari catre stat.

17 răspunsuri:
| ΞJustΞмэΞ a răspuns:

Alcoolul este la fel de nociv ca si iarba: provoaca dependenta, distruge organele interne(in cazul ierbii, distruge plamanii si mentalitatea omului - dependenta, iar alcoolul distruge ficatul si de asemenea, provoaca si el dependenta).

| Kenny a răspuns:

Pentru ca lumea este prost informata si are nu stie sa faca diferenta dintre heroina spre exemplu si iarba, pentru ca amandoua sunt catalogate drept "drog".

| Zole a răspuns:

@Ruzzyka scuza-ma cati zic dar esti chiar proasta... Nu stii diferenta intre heroina si iarba.

In primul rand ceea ce zici tu cati trebuie neaparat o alta doza se numeste dependenta fizica, adica corpul iti cere neaparat altfel te simti naspa. Asta e in cazu heroinei.

Iarab nu da dependenta fizica ci doar psihica, adica e decizia ta, iti place prea mult dar nu ajungi sa omori oameni pentru cateva grame.

Alcoolu e mult mai rau decat iarba, iarba nu alte droguri.
Nu exista om care sa fii murit ca a fumat iarba adica sa fumeze prea mult si sa moara in schimb sunt o gramada care au murit din cauza alcoolului.

Daca ar fi dupa mine as legaliza iarba si asi interzice cacaturile astea de Etno Botanice care oamenii prosti ca rozzica cred ca sunt acelasi lucru cu marijuana.

Informativa si voi

| 13 explică (pentru Zole):

Meriti funda. Dar am dat-o deja.

| Zole a răspuns:

Si mai schimbati scrisu ala de pitipoanca

Rectific. Meriti doua funde. Una pentru primul raspuns si a doua pentru sfatu util pe care l-ai pus la dispozitie idiotilor.

| Zole a răspuns (pentru 13):

Mersi.
Problema e ca astia care stiu cel mai putin despre un lucru anume se apuca sa dea sfaturi si sa explice despre el.

De acord cu tine.

| shadovv a răspuns:

Pentru ca sunt. Marijuana, iarba, tutun, acool, cola, shaorma, world of warcraft, bani... toate sunt acelasi lucru.

| eu17 a răspuns:

Salut, e o tampenie, e o romanizare, o manelizare, orice...altfel nu era legalizata in unele tari. paradoxul e ca "iarba" e consumata de rastafarieni care promoveaza pace.toleranta, iubire. eu nu stiu ca alcoolul a provocat crime, violente. Pace!

| Laya a răspuns:

Hahaha...sunt tari in care consumul Marijuanei e permis. Nu stiu de ce nu se legalizeaza si-n Romania...thinking
Nu prea cred ca sunt mari diferente, amandoua provoaca dependenta...asa ca, ramane la alegerea fiecaruia ce consuma!big grin

| 13 explică:

Alynutzza, esti destul de prost informata. Alcoolu iti da acea stare de superman. Dupa iarba tie foame, lene, te doare la banana de toate, si in cele din urma ti se face somn si te pui sa doprmi ca un ingeras dupa ce ai golit tot frigideru.Dar tot nu mi-ati raspuns la intrebare...de ce este considerat alcoolu mai bun decat Iarba? in fond la stiri auzi tot timpu" A baut, a mers acasa si s-ia batut nevasta" un sofer baut a omorat nsutiu cati oamnei pe trecere" pe cand daca esti fumat si vrei, sa conduci, iti ia o jumate de ora sa iti aduci aminte unde se baga cheia. Sa nu mai vorbim ca trebuie sa si invarti de ea.Dar in principiu tie prea lene sa te ridici din pat.

| king4aday a răspuns:

Da, m-am pierdut pana la urma in exlicatiile in favoarea marihuanei si contra informarii proaste. Cum majoritatea lucrurilor, si asta depinde de judecata societatii. Efectul de turma isi face aparitia cand o informatie se raspandeste si devine credibila pentru cei mai multi, din lipsa de educatie. Alcoolul are o istorie de masa mai lunga decat iarba. A devenit ceva acceptabil cu mii de ani in urma, pe cand marihuana a fost si este acceptata de grupuri mai mici de oameni, cum sunt unele triburi unde conducatorul consuma fel si fel de substante pentru a ajunge in contact cu zeii, sau cu o alta lume. Alcoolul a avut o raspandire mult mai mare printre oameni. Cand era ceva de serbat, sau pur si simplu la o discutie, oamenii bausera. In schimb, marihuana si alte substante naturale considerate azi droguri, erau folosite la ritualuri si evenimente foarte speciale. Era ceva sacru, si este pana azi, in unele triburi. Fiind asa, nu a primit terenul necesar raspandirii ca alcoolul, care era in orice bucatarie. Cred ca asta a cea mai mare cauza, pentru care a devenit ceva mai obisnuit sa bei, decat sa folosesti droguri pentru a atinge anumite stari. Ah, si sa nu uitam nici de biserica, care a facut publicitate vinului, considerandu-l sangele lui Iisus. Crestinismul si-a pus amprenta si aici. laughing Pur si simplu a primit mai multa atentie si s-a obisnuit omenirea mai usor cu tzuica decat cu un joint. big grin De aici, ca sa fie considerat ceva mai inacceptabil decat alcoolul, e doar un pas mic. Ceea ce s-a si facut. happy

| Blablabla0012 a răspuns:

Pai marea diferenta ar fi ca consumatori d iarba sunt in plina putere, ei nu simt durerea, sunt mult mai periculori decat cei alcolici care marea majoritate de abia s tin p picioare sh daca l dai una cad in cur sh adormhee hee mai bine bei decat s t droghezi, mi ales ca iarba sh toate astea dau dependenta happy daca nu l ei te simti in ultimul hal si nu-ti revin primele 3 zile, daca nu iei din nou, la alcol t doare capu d diminteata sh gta happy

| Györgyi_Mike_1990 a răspuns (pentru Blablabla0012):

Ce prostii ai scris...

| Blablabla0012 a răspuns:

Pff nu prea cred laughing Eu sunt sigura d afirmatia mea happy Alcolici omoara inconstient, dar drogati omoara constient pentru asti face rost d alta doza happy Oricum faza ca leanea sh astea cam prost informat esti laughing NU e adv happy ca l e lor lene e partea a 2 happy de obicei pers p care l cunosc l e lene mereu=]] oricum daca ii enervezi sh astea l sare leanea una doua happy daca lear fi asa lenesi n-ar reusi s fure asa bine din magazine laughing ca betivi t pui s l iei marfa din mana, dar l drogati nu, ii lasi s plece l ce fete au atunci happy

| Györgyi_Mike_1990 a răspuns:

Https://www.youtube.com/watch?v=6jO_ncXj7RE
Nu dauneaza deloc. cel putin in comparatie cu tutunul si alcoolul. Nimeni nu a murit din cauza ei, nu se poate face supradoza, si nu creaza dependenta doar daca este consumata in amestec cu tutun

Întrebări similare