anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce copii se invidiaza intre ei la liceu pentru note mari?
Ce castiga cei care au note mari?

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e o regula chestia cu invidia, dar tu ce crezi ca au de castigat cei cu note mari?

tie iti place sa fii cel cu cele mai mici note din clasa?

| NewTerminator a răspuns:

Au de castigat burse pentru facultate. Acei copii, chiar daca mai "cotizeaze" pe la unii profesori(nu e regula) sa fi convins ca mai si invata.
Si cu aceste medii mari si note mari in bac au sanse mari sa primeasca burse pentru facultati de afara(daca aplica si au note mari si la examenele internarionale)

| doreal a răspuns:

LOL dar numia la liceu crezi ca e asa? Si la gradinta e la fel si la scoala. Pff halal lume.

| jaqen a răspuns:

Eu sunt "copil cu note mari". Nu depun prea mult efort ca sa le obtin. In afara de 3 materii la care lucrez mult si sunt peste ce se cere la clasa, am notele alea pentru ca ma ajuta mult logica si memoria. Uneori citesc o lectie 20 de minute in metrou si iau mai mult decat colegii mei care si-au petrecut duminica invatand.

Ca sa iti raspund la intrebari: o mare parte din colegii mei (de clasa si de generatie) sunt de 2 feluri: unii nu dau 2 bani pe scoala si pe note, iar altii alearga dupa note din diferite motive care m-au uimit de-a lungul timpului si pe care nu stau sa le insir. La primii, nu e cazul de invidie, iar la a doua categorie... unora parca le curge asa o dara de saliva din coltul gurii cand imi admira testul de 10 si banuiesc ca multora le-ar placea sa poata obtine note asa usor ca mine, asta cred ca justifica "invidia" (apropo, acelasi sentiment il au fata de mine unele persoane pentru ca mananc mult si nu ma ingras). Dar nu e o invidie care sa ii ambitioneze cumva. Lipseste complet atmosfera de competitie, indiferent cat de bun e liceul.

Si cei cu note mari castiga bani, in liceele unde se dau burse de merit, si burse la facultate. Unii mai castiga si o oarecare satisfactie (a lor, sau a parintilor).