Pentru ca e mult mai usor sa judeci pe cineva decat sa-l intelegi. Cunosc persoane care sunt numite tocilare numai pentru ca vorbesc foarte repede ca si cum ar fi invatat pe derost, insa in realitate asa e modul lor de a vorbi. Sigur ca invidia e un factor important. Cand vezi ca profii il prefera pe ala care invata, te gandesti sa-l numesti tocilar si sa-ti bati joc de el, ca de, nu esti in stare sa inveti si tu sa-ti castigi admiratia profilor.
De invidiosi ce sunt.De obicei, apelativul asta e folosit pentru a jigni persoanele care invata mai bine, care pun mai mult pret pe educatie, pentru ca in ziua de azi trebuie sa fii smecher, nu destept.
Nu e corect, caci nu e normal sa judeci fara sa cunosti, dar acest lucru se intampla din ce in ce ma frecvent si e pacat sa lasi invidia sa-ti domine viata.
Toilar vine de la a toci...adica sa inveti totul pe de rost fara sa intelegi nimic.Majoritatea nu stiu asta dar considera o persoana care invata bine"tocilar" pentru ca asta li se pare cool
Da, majoritatea celor care au note bune la scoala sau stiu "pre multe" sunt considerati tocilari.Imi pare rau sa zic asta dar ma numar si eu printre ei si as vrea sa inceteze chestia asta cu prejudecati.si totusi ma simb bine ca sunt in Romania ca in america ati vazut cum e prin licee, cu grupuri si discriminari mai mai decat la noi in tara
anonim_4396 întreabă: