Pt ca ei gandesc in felul urmator : '' O sa am timp si pentru asta mai tarziu.Nu o sa incep de acum ''[asta in sentul de prieten]
Daca te referi la prietenii. Uni adolescenti sunt mai timizi
Prieteni in ce sens?
Daca prieteni=amici atunci pentru ca ori sunt prea timizi si se inchid in sine... ori nu stiu cum sa faca rost.Acuma pe timpurile astea sunt foarte multe grupuri formate si ti-e greu sa te decizi unde sa te duci pentru ca nu stii cum te vor privi alte grupuri si imaginea conteaza...
Cred ca pentru unii este mai importanta scoala si ceea ce vor sa faca decat prietenii.
In primul rand in zilele noastre aspectul face totul... si persoanele nu chiar bine inzestrate cu trasaturi frumoase au cel mai mult de suferit chiar daca au o personalitate aparte sau un suflet deosebit... in ziua de azi daca nu esti "cool" mai ales pritre adolescenti nimeni nu vrea sa aiba deaface cu tine cu atat mai mult persoanele de sex opus deci in concluzie vremurile sau schimbat atat de mult incat comportamentul bunul simt si tot ce nu tine de aspect isi au un procent destul de mic in calitatile unei persoane
E greu sa gasesti o persoana care sa te inteleaga, si sa fie sufletul tau pereche ( ma refer atat in sensul de iubit/a, cat si de amic/a), in perioada adolescentei. Multi dintre noi nu isi gasesc o viata intreaga. Cati dintre adolescenti au prieteni adevarati? Majoritatea sunt pe interes, sau sunt calatori, din prieten in prieten. Adolescenta este perioada cea mai dificila din viata unui om, plina de schimbari atat fizice cat si emotionale. Adolescentii care nu au prieteni sunt aceia care nu accepta prietenii calatori, si asteapta prietenii adevarati.
Succes acelora!
O sa incerc sa nu mai zic ce s a spus deja.
daca te referi la amici... iti spun din experienta ca nici eu nu m am inteles bine la inceput cu grupul de colegi si de "prieteni"... dar am invatat sa nu mai pun la suflet toate rautatile lor. si sa incerc sa gandesc la rece.
daca te referi la iubit...la fel iti spun ca eu nici la capitolul acesta n am avut noroc la inceput.
asa ca chill
a socializa nu e ceva natural, ceva cu care te nasti. cel putin nu la toti. a socializa se invata... sincer, asta e sfatul meu.
desi nu stiu cat de buna sunt in momentul asta a ti da sfaturi, pentru ca nici eu nu sunt in stadiul in care pot spune ca am ajuns sa socializez la maxim daca pot spune asa...
Pentru ca baietii vor ceav iar fetele in majoritate altceva ...nu stiu acti ani ai... dar probabil ca si tu vrei sa fii iubita si acceptata asa cum esti si dai de unul care te repezeste si face glume tampite de cocalar idiot ...In acealsi timp mai exista si problema neacceptarii propiei persoane si de aici a nesigurantei si a idei ca esti inferior tipei/tipului pe care-l placi...Adolescenat asta e o mare pacoste uneori! O sa treaca si perioada asta ...sau te poti uiat la varste putin mai mari (eu asa am facut si nu regret! )
Iar in al doilea rand, multi dintre ei nu sunt pregatiti pentru a incepe sa aiba astfel de relatii.(nu ma refer la sex etc).
Daca te referi la sensul cuvantului ca "iubit\iubita", atunci unii fiindca nu vor, altii findca nu sunt pregatiti, iar unii ( ca mine ) findca pun prea mult suflet intr-o relatie si nu mai ar suporta ca sa mai piarda pe cineva. Dar asta e parerea mea.