| careestefazafrate a întrebat:

De ce de la un timp, foarte mulți oameni, încep să declare în mediul Online, că au anxietate socială, dar ei au o viață socială activă, au prieteni mulți, se duc și la petreceri, au chiar și o relație romantică și postează foarte mult conținut, care ajunge să fie urmărit de mii de oameni. Oare asta înseamnă să ai anxietate socială?

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fiindca aceea este realitatea, sunt depresivi si anxiosi, dar cand ies afara din casa se PREFAC ca nu sunt.
Toti cei bolnavi psihic ascund boala, ca sa nu se rusineze cu ea.

| Violleta2022 a răspuns:

Uita-te la marele actor si comediant Robin Williams care s-a sinucis dupa ce s-a lupatat ani multi cu o depresie severa de care u a stiu nimeni, fiindca afara cand iesea era un comediant perfect, pus pe glume, sotii si veselie.
O boala psihica severa dusa la extrem, care l-a omorat.

| dullcat a răspuns:

Buna.E foarte usor sa judeci asa de pe margine.Toate acestea pot fi doar de fatada, astfel incat sa compenseze intr-un mod cat se poate de superficial.In realitate nu poti sti cum se simte si ce traieste acea persoana dincolo de aparentele social media.E drept ca unii poate nu au anxietate sociala, asta trebuie vazut la psiholog, nu stabilit dupa o lectura pe google, dar totodata asta nu inseamna ca fenomenul nu e serios sau nu ia amploare si trebuie ignorat.

| Hyperion7 a răspuns:

Doar pentru că unii trăiesc și încearcă să pară oameni normali in societate, asta nu înseamnă și că sunt lipsiți de anxietate sociala.
Multi trăiesc cu traume din copilărie și habar nu au de ce au acesta anxietate sau multi pur și simplu vor sa pară normali pentru a nu da impresia că au aceste traume.
Pentru că da, in ziua de azi sa fii vulnerabil este cel mai mare defect al unui om, din păcate.

| MAteiLaAjutat a răspuns:

Poate vor mai multa atentie.

| Corina3434 a răspuns:

Vor sa fie in ton cu aia care chiar sunt anxiosi.

Răspuns utilizator avertizat
| DWAtri a răspuns:

Anxietatea socială este o tulburare de anxietate caracterizată de teama intensă și persistentă legată de situațiile sociale. Persoanele care se confruntă cu anxietate socială pot avea, în aparență, o viață socială activă și pot participa la evenimente sociale, dar asta nu înseamnă că nu pot experimenta anxietate în aceste situații.

Este important să înțelegem că anxietatea socială nu se rezumă doar la lipsa completă de interacțiune socială sau izolare. Oamenii pot avea o viață socială aparent activă, dar în interiorul lor să se confrunte cu temeri și îngrijorări intense legate de interacțiunile sociale. Este posibil ca acești oameni să simtă presiune și stres în timpul interacțiunilor sociale, chiar dacă nu este vizibil din exterior.

De asemenea, este important să nu judecăm sau discredităm experiențele altor persoane. Fiecare individ trăiește anxietatea în felul său, iar în mediul online oamenii pot utiliza platforme de socializare pentru a găsi susținere și empatie din partea altor persoane care se confruntă cu aceleași probleme.

Dacă cineva afirmă că are anxietate socială, este important să arătăm empatie și să fim deschiși în a înțelege și susține persoana respectivă, indiferent de cum se prezintă viața lor socială în mediul online.