| raduspace10 a întrebat:

De ce de multe ori cand aud de studenti care stau in camin aud ca nu prea au suficienti bani ( desi sunt student nu inteleg asta, poate ai mei sunt diferiti ). Ma refer ca daca in liceu ieseam cu X sau Y, mai niciodata nu parea niciunul sa nu aiba bani intr-o seara ( deci nu noapte, ma refer gen stat de la un 5 la 11 ) puteam cheltui cu mancare 2-3 beri si tigarile fumate cam 30 lei. Si nu se plangea nimeni, poate de 2 ori pe an auzeam "ba da-mi si mie 10 lei ca ramasai fara bani". Si ma refer la o seara, cand multi in liceu ies relativ des, nu de 2 ori pe luna, bine, hai poate nu tot timpul sa si manance in oras. Si nu am terminat vreun liceu de fite sa aiba toti bani. Ce se intampla in studentie de au foarte putini bani studentii? Comparand, sa zicem tu in liceu ( cand nu trebuie sa iti platesti mancarea de ex ) consumai poate 100 lei pe saptamana, 4-5 mil. pe luna, bani care sunt doar pentru distractie, iar in facultate aud pe multi ca vorbesc de gen 3-4 mil. pe luna bani in care intra si mancarea etc. Poate ma insel eu, dar care e faza? Ma refer la banii primiti, nu ca ii sparg ei imediat.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

La facultate plătești căminul și trebuie sa mănânci zilnic, la școală îți dau mama și tata, mama și tata îți spala hainele șamd

| Adry05 a răspuns:

Sunt mai multe cheltuieli, trebuie sa-ti cumperi produsele de igiena carora nu le duceai grija cand locuiai cu parintii : gel de dus, produse de curatat etc. si asta doar pe langa mancare, apa etc. + ca costa si caminul, nu prea mult intr-adevar, dar sunt niste bani.

| OldSoul a răspuns:

Creste varsta, cresc si nevoile.
Plus ca spre deosebire de liceu, la facultate mai ai de platit si o taxa anuala, si desigur, bursele nu le mai primeste orice.

Daca tu in liceu primeai 400 de lei de la parinti pentru distractie, ei bine, la facultate acei bani se duc la plata studiilor.