Ce ai scris tu, e caracterizarea perfecta pentru generaia actuala. Observ ca de la an la an se schimba tot mai multe.Am intalnit pe site useri de 10-11 ani, vad dimineata cand plec la lieu fete de clasa intai cu telefoane, baieti care merg pe strada cu manelele-n urechi, copii care desi abia au invatat sa treaca strada, au tupeu mai ceva ca astia mari.Eu am 17 ani si totusi ma mir de lucrurile astea.Noi, la varsta lor, inca ne jucam in spatele blocului, nici nu stiam ce-i netul, nu aveam telefoane.In ziua de azi copii inceteaza sa-si mai traiasca copilaria prea devreme si fac lucruri pe care nici ei nu realizeaza cat de grave sunt. Observ ca odata cu trecera timpului, omenirea in loc sa evolueze, mai rau se prosteste.
Si toata vina pentru ce se intampla, apartine integral parintilor, pentru ca daca acestia ar sti sa le interzica anumite lucruri, sa le limiteze accesul la internet, si alte minuni, nu cred ca si-ar mai permite sa faca orice vor.
Si eu imi doresc sa ma maturizez cat mai repede posibil.Doar ca pentru asta nu e nevoie sa ma machiez si sa ma dezvirginez.Trebuie doar sa cunosc, sa citesc si sa traiesc
E atat de minunata copilaria, habar nu au ce perla a vietii pierd ei dorind sa se maturizeze. Odata intrat in adolescenta deja incepi sa vezi ce c***t de lume te inconjoara si incerci degeaba sa te mai refugiezi in copilarie.Machiajul ar trebui sa fie pentru femeile trecute de 25-30 de ani cand apar riduri si chestii.Cat despre sex(ca sunt disperati, daca ar putea ar sta numai la orizonatala) poate cauza mai multe probleme decat satisfactii
Noi plecam dimineata afara si ne intorceam abia cand ne era prea foame.Nici nu stia mama pe unde umblu eu.
Noi putem zice ca avem foarte multe amintiri, pe cand noua generatie de copii, nu fac altceva decat sa se uite la TV si sa stea la calculator. Ei nu mai stiu ce inseamna sa te joci.Cand le spui de jocuri, ei fac automat legatura cu calculatorul, iar asta se va vedea mai tarziu in comportmanetul lor.
De fapt de ce ne mai miram?
ei isi aleg modelele care sunt promovate, iar in ziua de azi se promoveaza tot ce e anormal:pitipoance, cocalari, emo, golani, si multe alte exemple.
Nicoleta are dreptate. Insa eu ii inteleg si pe parinti. Eu am 19 ani, am o sora de proape 11 ani. Bun, eu am avut primul telefon in clasa a 8-a si la internet la inceputul clasei a 9-a. Sa vorbesc de vacanta ( ma trezeam dimineata, mergem sa chem afara copii cu care ma jucam si mergeam in spatele blocului, ne jucam fotbal, castel, carti, adevar sau provocare, ascunsea, mai era un joc cu mingea de aveam fiecare cate un patrat si mai multe astfel de jocuri ) Acum, vad la soara mea. Dimineata cum se trezeste, ii direct la computer. Nu mai merge afara deoarece sta pe mess, nu merge la usa la copii ci ii suna. Eu inteleg ca parintii le cumpara copiilor telefoane deoarece simt nevoia sa stie in fiecare clipa unde sunt copii lor. Parintii vrand sa faca un bine nu reusesc decat sa faca rau. Eu spun asta deoarece vad cum e la noi. Diferenta intre mine si sora mea este de 8 ani, acesti ani diferenteaza foarte mult o generatie de alta. E pacat, imi amintesc cu drag de toti copii cu care ma jucam si atunci cand ii reintalnesc pe afara ne salutam si parca mi-e dor de jocurile din copilarie. Stau si ma gandesc, copii din aceasta generatie de ce isi vor aminti? de convorbiriile de pe messenger sau de ce? pacat
Da, si observ la sora mea, daca mama ii cumpara ceva, ea nu poarta cu obiectia ca sunt demodate. Eu al 11 ani nu am spus asa ceva, ma bucuram ca aveam ceva nou. Asta e lumea de acum. DAlilaa, nu ai pentru ce sa te miri :-|
Ai drepate Dalila!
Multi copii se cred de acum mult mai mult decat copii.
Se machiaza, fumeaza, cluburi, baieti/fete. Mereu pe mess etc. Nu es afara sa se jaoce. iar daca es se plimba, vorbesc la telefon nimic mai mult.
Pacat ca multi is perduti in lumea virtuala in jocuri, pe mess, hi5 etc.
Nu prea mai vezi copii pe afara jucanduse. aucm ii vezi stand, plimbanduse machiate cu baieti/fete sarutandu-se.
Inteleg iti place de cineva, sunteti prieteni, va tineti de mana, un pupic pe obraz, dar azi dac cineva face asa. lumea incepe sa rada de acele persoane cas demodate.
Haine fitoase, vopsite, machiate ftl. baieti cu cercei in ureghe.
Aiurea ca sa ajuns asa.
Era mai frumos cand niemni nu era fitos, toti egali, joci etc.
Dar acum
Asta este lumea in care traim si e pacat de acesti copii. #* ei poate vor sa atraga atentia cu telefoane si haine de firma dar nu numai parintii care le da bani cu gramada la scoala ii fac asa...ci anturajul, deoarece ei din dorinta de a fi cat mai smecheri se imprietenesc cu tot felul de ciudati.pacat e copilaria pe care ar fi putut-o avea
Nu exista maturitate/imaturitate! Doar persoane care nu sunt pe aceeasi unda, cum vad si eu si tu ca machiajul in exces e stupid pentru o fata si mai ales pentru un baiat, asa uni vad ca nu e. Cu,, combinatile" (nu suport termenul) erau de mai demult. Ai zis la final ca,, ...pentru a fii mai diferiti!" ti se pare ca vreunu dintre iei sunt diferiti? toti sunt la fel. De ce fac asta iei? Simplu... le e frica sa faca ceea ce gandesc, si le e frica de ce spune lumea si atuncea se uita in jur si fac ce face si lumea (mi se pare stupid). Mult noroc.
Sincer. vremurile s-au schimbat asta-i faza.Eu nu am prins toata chestia asta cu telefoanele si mess-ul.Si am acusi 15 ani.cand aveam eu 7 ani imi amintesc cum ieseam afara non-stop cu cei de la bloc ma rog asta a fost pana printr-a treia dar ieseam afara si ne jucam ca niste copii normali acum logic ca la 14 ani nu mai ies prin "cartier" ies prin oras cu prietenele cand am chef. dar na eu nu aveam tel mobil la 7 ani nu mai zic de net.acum toti is smecheri chiar ma uitam la mine in scoala la Cantemir ce tari se cred aia mici niste pitici de altfel sau ce dive se cred fetitele si cum isi tin geanta zici ca is niste pitipoance de pe centura...na e trist imi vine sa le dau una da nici nu ii mai bag in seama de acum m-am obisnuit sa vezi ce copii o sa avem!