Fumeaza pentru ca le place, si nu isi dau seama ca isi fac rau la o varsta frageda.
Maturitatea.Li se pare ca daca au o tigara in mana sunt mai maturi,mai cool,mai trendy, un concept total gresit, dupa mine.Eu cand vad pe unu`/una ca tine mandru/mandra o tigara in mana imi zic in mintea mea 'ce idiot/idioata'.Ei nu-si dau seama cat rau isi fac doar ca sa se dea mari, vor realiza asta cand vor fi mai mari si vor regreta, dar va fi prea tarziu.
Unii fumeaza doar pentru a fii "pa trend" sau a fii ca ceilalti din grupul sau de prieteni.Altii fumeaza pentru ca au probleme, si asta ii calmeaza.
Ei n-au cine știe ce vârstă, deci în general sunt mai proști și se apucă de fumat. Dar adulții ce scuză au? Că-s mari și proști? Ce te interesează de alții, fumează cu plămânii tăi? Vezi-ți de viața ta.
Adolescentii fumeaza din mai multe motive: unii prin acest viciu vor sa se dea mari in fata altora, altii sunt intr-un grup sau vor sa intre intr-un grup in care multi membrii fumeaza, iar pentru a fi si ei acceptati sau integrati se apuca si ei de fumat si mai sunt altii care incearca doar de distractie, crezand ca daca fumeaza o data nu vor pati nimic, dar mereu repeta acest lucru in diferite anturaje.
Din prostie.Din placere... Insa in cea mai mare parte, din inconstienta, pentru ca nu realizeaza ca tutunul dauneaza GRAV sanatatii. O zi buna
Buna! Pai ei fumeaza din cauza anturajului altii ii indeamna si ei ce sunt prosti sa nu incerce...si asa cu azi o tigara maine o tigara si devin dependenti! si bineinteles sa fie mai smecheri sa fie mai cool...ei asa cred ca daca fumeaza sunt mai smecheri dar nu e asa! si chiar din curiozitate daca tragi un fum a doua zi mai tragi unul si tot asa! dupa aia organismul tau o sa se invete cu fumul si el ca si cum ar fi tot iti cere sa fumezi! si daca nu fumezi te simti foarte prost esti foarte deprimat! Oricum e un gest foarte prost plus ca nu degeaba spun astia ca Fumatul este interzis sub 18 ani stii daca tot vrei sa-ti faca rau tigarile macar sa te apuci de la o varsta mai mare cand organismul tau e mai dezvoltat si mai poate face fata cat de cat fumului de tigara pana cand oraganismul tau o sa cedeze si normal ca ai sa mori! funda?
In mod normal adolescentii fumeaza ca se cred smecheri,de exemplu daca vine unu nou intr-un cartier anume,si se intalneste cu o gasca,si vede ca toti fumeaza,el neavand prieteni,o sa inceapa si el sa fumeze,si sa bea alcool,si facce acest lucru numai ca sa intre in acea gasca,sau se mai intampla sa se ia si dupa parinti inca de mic copil, eu personal nu am multi prieteni, daca am vreo 3 de incredere,dar nu fumez, si nici nu beau de loc, poate beau 4 pahare de bere pe luna, si nu fumez, deoarece o sa ma imbolnavesc.si te sfatuiesc si pe tine sa nu fumezi.
patrizia696 întreabă: