Patronii sunt de-o nesimtire rara. Ni se spune ca la noi productivitatea muncii este mica dar ori nu investesc in aparatura moderna ci-si cumpara masini si vile, ori se mandresc cu cea mai moderna si competitiva aparatura dar nu maresc salariile din avaritie. Citeste cartea "Capitalul"scrisa de Karl Marx. Ai sa intelegi atunci ca societatea este pentru cei hoti.
Pentru ca economie, pentru ca stat, pentru ca mentalitate, nivel de trai, etc.
sunt multe cacaturi. sunt si la noi salarii mari dar sunt la firmele care au de unde sa scoata taxele si impozitele cerute de stat.
la o firma romaneasca, statul are taxe si impozite cam asa:
impozit pe venit
impozit pe profit (care dupa mine e dubla taxare cu primul impozit)
TVA,
impozite ce tin de plata salariilor gen CAS, CASS, Fond de somaj, platite de doua ori, o data pentru firma si o data pentru angajat,
mai sunt si altele care nu le mai stiu dar astea sunt de cele mai de baza.
intr-o tara care statul te stoarce de bani, nu ai cum sa investesti in dezvoltarea firmei.
noi pe piata internationala nu venim cu tehnologii noi, de asta trebuie sa venim cu preturi mai mici. evident preturi mici, venituri mici, salarii mici.
eu de-asta mor pe guvernantii din Romania. ca fura din nimic. macar de-ar face sa aiba de unde sa fure. f--tui in gat.
Pentru ca economia romaniei este varza, conducatorii fura incontinuu, poporul accepta sa lucreze pe aceste salarii etc etc.
Eu te sfatuiesc sa inveti si sa pleci din Romania.
sushii123 întreabă: