Aşa mi se întâmplă şi mie.
Prin exerciţiu se poate remedia această chestie.
Eu mă cam bâlbâiam când vorbeam pentru că vara nu prea aveam cu cine ieşi ca să comunic f2f şi am început să citesc cu voce tare, iar astfel am scăpat de asta şi acum pot să vorbesc şi mai coerent.
Se intimpla cu multi asa.Doar ca la mine e invers, eu fara sa ma gandesc mult zic deodata, ceea ce este foarte rau, mai bine gandesc mult, decat sa vb pui si oua.
Pentru că mintea este cel mai interesant organ pe care îl poate avea o persoană.
Se datorează unei experienţe trăite în trecut, probabil nu ai primit dreptul la exprimare şi asta te-a făcut să ai anumite blocaje în prezent.
Nu o numi o fobie.
Micile frici nu ar trebui încurajate și acceptate, ci ba din contră. ele trebuie înfrânte. Toți gândim mai multe lucruri decât spunem. În mare, într-o zi avem 50 de mii de gânduri. A le expune pe toate este imposibil și totodată nu ar fi foarte necesar și "sănătos" de fiecare dată. Sunt și gânduri pe care trebuie să le păstrăm pentru noi. Uneori cei care tac și ascultă pot câștiga multe, dar în același timp pierd.
Din întrebarea ta reiese că ai niște probleme în comunicare. Exersează cu oamenii apropiați, apoi cu simplii colegi de clasă cu care nu ai probabil foarte multe tangențe. Trebuie să îți înfrângi mica frică pentru că până la urmă suntem într-o mare de oameni și de asta avem darul de a comunica. La început nu va fi ușor, vei spune doar jumătate sau doar un sfert din ceea ce gândești și din ceea vrei să spui pe moment, dar nu te descuraja. Continuă!