"Moda" asta e de cand lumea. Asa se intampla la absolut toate scolile si liceele din lume. Nu am fost genul asta de om, deci nu stiu ce e in capul acelor persoane. Probabil simt o placere cand chinuie pe cineva, probabil simt ca astfel se impun in fata ta, probabil asa considera ei ca isi pot castiga respectul. Am avut si eu asemenea colegi, insa de mine se legau mai putin. Colegul meu de banca avea de suferit cel mai mult. In clasele a 9-a si a 10-a si chiar si o parte din a 11-a era jale. Nu stiu cum a rezistat. Dupa aceea, prin a 12-a am inceput sa observ ca acei asa-zisi smecheri incepeau sa se maturizeze si sa inceteze cu astfel de comportamente. Sfatul meu pentru elevii abuzati este sa incerce sa uite, sa nu puna la suflet (bineinteles, atata timp cat acei asa-zisi "bully" nu intrec masura). Oamenii se schimba, baiatul ala pe care nu-l suportai la scoala sau la liceu pentru ca se lega de tine s-ar putea peste ani sa-ti fie printre cei mai bun prieteni.
Pentru că nu au educație și consideră că dacă se iau de persoane mai timide respectiv mai cu bun simț ei gata imediat sunt mai "grozavi". Mie nu-mi place să mă cert, dar când vine vorba de astfel de persoane (mai ales dacă sunt și cocalari, țigani) e și mai rău. Am avut câteva experiențe cu câțiva oameni de genul și i-am învățat minte ca de la bărbat la bărbat.
Mai ales de aceea.Singura metoda pentru a ameliora asta e sa fi paracios daca esti sensibil.Asa le place copiilor sa faca.
Pentru ca unii dintre ei vor sa se faca remarcati pe spatele acelor baieti cuminti.
sunt multi prosti in ziua de azi care vor sa para' Smecheri cu cei timizi.
cred ca din cauza asta.
Unii vor sa se faca remarcati si nu stiu cum,
Asa e in ziua de azi.
Insa daca ti se intampla si tie la fel, adica daca esti acel baiat timid
Te sfatuiesc sa-ti schimbi atitudineaatitudinea
Ca' altfel nu faci nimic
Nu e vina lor ci a celor care stau prea cuminti.In ziua de azi cel bun e luat de prost. Ori stii sa iti impui respect, ori esti batjocorit.
Pentru ca asa se simt ei mai presus, injosindu-te pe tine. Crede-ma, am simtit-o pe pielea mea, oamenii sunt rai. Nu ai ce face, decat sa ii suporti pana termini scoala sau liceul, iar apoi tu o sa te simti mai bine, cand peste cativa ani ajungi ceva in viata, iar ei nu si o sa vina dupa aia sa cerseasca la usa ta, atunci sa vezi.