Mie mai degrabă mi-ar conveni să stau cu unul mai prost ca mine dar care are și caracter și bun simț, decât cu unul mai deștept dar îngâmfat, arogant etc. Nu doar inteligența e o calitate.
Dar copiii deştepți sunt mai aroganți decât cei proşti?
Caracterul nu ține neapărat de inteligență. Oamenii proști, ca ăia deștepți nu sunt toți la fel, sunt diferiți indiferent de nivelul lor intelectual.
Deci practic elevii olimpici internaționali pot să facă compromisuri şi să accepte ca prieteni nişte muritori de rând?
De ce nu? Dacă tu ești o persoană ok, deschisă, nu văd baiul. Normal că depinde de preferințele lor de cum își aleg ei prietenii. Dar eu zic că e posibil.
Sunt curios cum poti sa pui astfel de intrebari. daca nu vorbesti la misto, ai o conceptie foarte gresita despre oameni.
Prietenia nu tine de capacitatea de a invata, statut social, etc. Se bazeaza pe respect reciproc, incredere, etc. La scoala / liceu se leaga prietenii. Tu iti alegi prietenii din punct de vedere al statului social?
Bineînțeles că nu din punctul de vedere al statului social!
Daca cineva are note mai mici decat tine, nu iti poate fi prieten?
Ba,îmi poate fi prieten!
Atunci care e sensul intrebarii?
Din curiozitate vreau să aud alte păreri!
Pentru că inteligența nu e cea mai importantă caracteristică de care are nevoie o prietenie.