In primul rand asta nu mai e prietenie. 2 prietene nu sunt concurente la frumusete, bogatie, etc. Nu ai de ce sa o consideri nici mai frumoasa nici mai urata decat tine. Ce iti pasa ce zice lumea? Tu esti"prietena" cu ea pentru ca sa o concurezi sau pentru ca sa va ajutati, pentru ca va intelegeti bine?
Sfatul meu este sa renunti sa te mai compari cu ea, oricat ai incerca tot o sa gasesti ceva care are mai bun ca tine. Mai bine bucura-te alaturi de ea si descopera-ti propria personalitate.
Nu trebuie să existe invidie între voi. Toate acestea sunt trecătoare. Ai doar 13 ani, pe la 15-16 toate acestea se vor rezolva de la sine. Nu te simţi inferioară şi nu te mai compara cu ea. Era un citat al lui Octavian Paler: "Nu te compara cu ce ştiu alţii mai bine să facă, ci cu ce ştii tu mai bine să faci", deci uită de aceasta. Fii tu însuţi, fiecare din noi avem o frumuseţe atât exterioară cât şi interioară, iar până la urmă cineva cu siguranţă ţi-o va descoperi!
Niciun motiv din cele enumerate de tine nu m-a convins. Asta e doar în mintea ta. Totdeauna oamenii râvnesc la ce au alţii. Cel mai bun sfat pe care ţi-l pot da este să fii tu însăţi...
În primul rând niciodată să nu mai spui ca are o mamă mai bună decât tine. Niciodată(excepţie făcând mamele rele- înţelegi tu) o mamă nu îi doreşte răul copilului său. Chiar dacă te mai ceartă, crede-mă că o face spre binele tău. Apoi, casa în care locuieşti, atâta timp cât este curată şi îngrijită, nu contează dacă are una, două sau 30 de camere sau cinci etaje. Acestea sunt numai complexe din cauza cărora poţi suferi destul de mult pe viitor. În plus, din moment ce o invidiezi atât de tare, nu înţeleg de ce o mai numeşti "prietenă". Apoi, te-ai gândit că poate preferinţa prietenilor faţă de ea in defavoarea ta se poate datora tocmai faptului ca tu încerci să fii ca ea? Poate lumea din jurul tău observă acest lucru. Tu încearcă să te prezinţi ca fiind ceea ce eşti cu adevărat şi nu o copie a "prietenei" tale. Faptul că se vopseşte şi se machiază de la nu ştiu câţi ani nu o face cu nimic superioară ţie iar cei care trebuie vor observa mai devreme sau mai târziu acest lucru, stai liniştită. Pentru a fi de gaşcă nu trebuie nici să te vopseşti şi nici să te machiezi în nu ştiu ce mod bizar. În opinia mea, pentru a fi de gaşcă trebuie să fii o persoană echilibrată care poate înfrunta o situaţie relativ complicată fară să tremure în pantaloni şi pe care să se poată baza cei din jur. Nu te mai gândi la asta şi încearcă să le arăţi celorlalţi că le poţi fi pe plac chiar dacă nu eşti ca "cealaltă". Multă baftă îţi doresc din inimă!
Psihoyounger
Draga mea. Te inteleg ca ti-ai dori si tu sa fii ca ea poate. Dar nu e bine. Nu trebuie sa fii invidioasa. Trebuie sa te bucuri de ceea ce ai. Si nu mai te simti inferioara, pentru ca nu esti.
Ai grija de tine!
Sa-ti spun ceva :ce conteaza?!?
Mereu trebuie sa fii tu insuti si lumea te v-a placea exact asa cum esti (lumea cu bun simt si cu respect de sine ).
P. S. Nu pot sa cred ce ai spus despre mama ei, dc o consideri pe ea mai buna decat propria ta mama ?!?
Succes si nu uita daca viata iti ofera lamai fa' o limonada .
Eu una cred ca daca vrei sa-ti rezolvi problema ar trebui sa ai mai multa incredere in tine. Daca ea si machiaza si se vopseste, daca are o casa mai mare sau o mama mai frumoasa asta nu inseamna ca e mai buna decat tine doar tu sti de ce esti in stare. faptul ca se machiaza si se vopseste asa de mica sa stii ca nu e asa de bine nu ar trebui sa te simti afectata ca ea face ceva ce nu e bine sa faci. Ca are o casa mai mare aici nu poti face nimic dar nici nu ar trebui sa fi geloasa pe ea gandeste-te ca parintii tai muncesc zilnic ca tu sa ai ceea ce ai.Nici la mama nu poti face nimic dar foarte important e sa-ti iubesti mama asa cum e e mama ta! In final iti spun ca ar trebui sa fii tu insuti si daca prietena ta se da mare cu ceea ce are in fata ta nu este pietena ta. Sa ai mai multa incredere in time si succes!