Pt ca la varsta adolescentei este mai preferabil pentru copii sa se distreze, sa faca cea ce vor ei, sa nu ii puna nimeni la invatat, la teme, pentru unii este un adevarat infern scoala...
Niciodata copii n-au urat scoala, ci pedagogul care nu stia sa-i atraga asupra cunoasterii tainelor lumii inconjuratoare, pedagog care nu stia sa fie maleabil cu scolarii, pedagogul care-i certa si le dadea multe lectii de rezolvat acasa si copii nu mai aveau timp de joaca mai mult sau de alte preocupari extrascolare. Fii sincera si recunoaste, nu ti-ai dorit din tot sufletul sa mergi la scoala? Scoala nu trebuie privita ca un calvar chiar daca are regulile sale mai mult sau mai putin drastice. Gandeste-te ca la scoala intalnesti o lume noua si la propriu si la figurat, iti poti face multi prieteni cu care poti ramane in aceste relatii poate toata viata. Cunosc o "gasca" de tineri de 24-25 de ani, fiecare cu serviciul si preocuparile lui, care au fost colegi de clasa din I-a si pana in a VIII-a, au devenit prieteni foarte buni in acest timp, prietenie care se patreaza si in ziua de astazi. Spune nu-i frumos la scoala? Acesta este doar un exemplu...iti doresc vacanta placuta...
Putem ura scoala datorita acelor fete populare care ne mananca tot aerul social si sau din cauza acelor baieti tari si duri cate te bat in pauzele scolare si sau fac misto de tine/iti iau banii si sendvisul.
Stii de ce urasc copii scoala? Din cauza parintilor care ii sacaie : Invata, invata ca sa-ti faci si tu un viitor etc.
Nu uraste nimeni scoala si nici profesorii naspa.Toata lumea spune asta o data(mai putin eu)at spunem ca uram scoala cand ni se intampla ceva sau luam 1 nota mica.acum in vacanta de vara toti vreau la scoala si alea alea daca ai obervat si pe site aci' toti zic ba ca se plicitsesc ba ca nu stiu ce sa fac.in concluzie nimeni nu uraste scoala(cand o sa munceasca undeva or sa zica"oh ce asi mai vrea la scoala"
De obicei oamenilor nu le prea plac regulile si sa ii ingradesti dar daca stii sa o faci prin metode de atractie (cum spunea si "elena"- un profesor bun care stie sa ii atraga pe elevi, niste reguli morale nu foarte exagerate si bun simt) poti face scoala un mediu placut.
Acum multe s-au schimbat in ceea ce priveste scoala, respectul fata de profesori si de colegi -din pacate- si mie mi se pare ca scoala acum pare mai mult un loc de intalnire decat o institutie. Dar toate astea se pot schimba daca voi, elevii va schimbati si incercati sa va dati seama ca sa invatati nu e asa de greu pe cat pare si ca a fi inteligent/cunoscator nu e un defect ci o necesitate pentru a va descurca in viata.
Sincer? copii nu urasc scoala...ci urasc pedagogul pentru ca nu stie sa se faca placut pe placul fiecarui elev...nu stie cum sa-l atraga asupra materiei si sa priceapa lectia bine... poate si modul de predare...mai mult...eu de ex...invatam la un obiect daca imi placea de profesor si de felul lui...la restul care nu-mi placea cum preda. sunt multe si multe metode de-a face un copil sa nu urasca scoala...
Fiecare cu motivul lui. Motivul meu este din cauza sistemului care invechit care acum accepta orice fel de om pentru pozitia de profesor. Am o profesoara careia nu ii pasa, ne lasa sa alergam, sa iesim, etc. Avem doar 2 profesori care chiar ne invata ceva si care chiar fac ce ar trebui sa faca, restul incearca, dar nu ne pot face sa invatam. Un profesor bun nu are nevoie sa dea 3 pagini de teme pentru copii, deoarece 1-2 exercitii sunt suficiente pentru ei sa isi aduca aminte, deoarece respectivul profesor chiar a putut sa faca clasa sa inteleaga materia. Alt profesor bun este cel care nu doar preda ce este in materie, dar preda si ce ar mai trebuii sa stii in afara scolii. Problema mea generala, pe scurt, sunt profesorii care nu pot preda ce trebuie sa predea in clasa, asa ca fac doar ideea generala, iar dupa iti dau foarte multe teme, pentru a 'invata singur lectia'.