Buna.Toti adolescentii simt ca tine la un moment dat, stai calm. Daca nu iti place sa te afli printre multimi de oameni si ai impresia ca functionezi mai bine in locuri retrase, cu mai putin persoane in jur, nu inseamna ca e ceva in neregula cu tine, ci ca asa e personalitatea ta. Poti alege daca vrei sa iesi din zona de confort sau ramai in continuare lup singuratic.Inca ai timp pentru dezvoltarea persoanala. Unii dintre colegii mei din liceu au devenit mult mai sociabili abia la facultate (te cam obliga mediul sau angajarea undeva). Daca situatia te copleseste pana in punctul in care experimentezi stres si anxietate, care iti vor afecta ulterior procesul de invatare, iti recomand sa iei in considerare o vizita la psihologul liceului.
Eu ti-as sugera sa mergi pe calea de mijloc, chiar daca te inspaimanta gandul.Chiar daca nu ai prieteni, poti avea amici sau colegi alaturi de care sa socializezi din cand in cand.E deosebit de important sa faci asta pentru dezvoltarea personala.
Apoi, doar pentru ca nu te distrezi prin bautura, fumat si nu mai stiu ce, din nou, nu e nicio problema.Cu siguranta ai alt ritm si definesti in cu totul alte moduri distractia sau relaxarea, and that's okay too. Daca toti am avea aceleasi preferinte, ar fi chiar distopic aici pe Pamant.
PS:Nici eu nu am adoptat obiceiul de a fuma sau bea in liceu, mi se pareau cat se poate de groaznice. Nu intelegeam de ce s-ar bucura cineva cand se simte de parca intestinele stau sa iasa pe afara de la atat bautura. Fumul de tigara mirosea oribil, iar sa-i vad pe colegi cum tuseau la ceva timp dupa ce treceau pe tigari era aiurea.
SakuraRebeca întreabă: