| MARgOSHA a întrebat:

De ce noi adolescentii asa de rar ne intelegem cu parintii si cum sa facem asa ca sa nu apara conflicte?

2 răspunsuri:
| DianaPrepelita a răspuns:

Mentalitatile sunt diferite, la fel si timpurile. De obicei adolescentii se gandesc la distractie si nu ii prea intereseaza scoala, aceasta fiind cea mai importanta pentru parinti, cea pe care ar trebui sa te axezi. De multe ori mama imi spune,, iti spun din experienta mea,, si cand ne cearta, ei practic vor sa ne apere si vor sa nu repetam greselile lor ca sa trecem mai usor si mai bine prin viata. Nu toti adolescentii se inteleg prost cu parintii lor. Din contra, sunt unele familii care se inteleg perfect, din cauza comunicarii bune si relatiei parinti-copii ce incepe de la varste fragede.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai e normal. Sunt doua generatii diferite cu doua gandiri diferite. Adolescentii vor distractie si libertate fara sa se gandeasca la consecinte (de aia si asa multe intrebari de genul "oare am ramas insarcina? mentionez ca am 14 ani") parintii vor siguranta si se gandesc la viitor ei stiind mai bine prin ce au trecut in timpul adolescentei lor.