Pentru ca cica in perioada aceea femeia e necurata sau ceva de genu.eu asa am auzit
Am auzit la profesoara de religie ca femeile n-au voie nici sa intre in altar pentru ca lor le vine menstruatia Dar n-am auzit sa n-ai voie la biserica. Insa daca asa zici, atunci poate pentru ca atunci femeile "nu sunt curate" sau am auzit parca un citit din biblie cum ca femeia a fost "blestemata" (sau asa ceva) cu blestemul sangelui si sa dea nastere copiilor...deci.Atat timp cat esti blestemata nu cred ca ai voie in...biserica, nu?
Noi fetele am crezut ca esti baiat dup poza da e fataei bine eu am apoii in rest nu stiu
Dupa canoanele Sfintilor Parinti nu avem voie pentru ca suntem "murdare". si orice femeie care intra in biserica in acea perioada trebuie sa dea jos pictura si sa o refaca din banii ei. sau sa resfinteasca pictura pentru ca murdareste tot. Biserica e Sfanta.
Dar acum unii preoti le dau voie femeilor sa intre in biserica atata timp cat nu se ating de vreun lucru Sfant sau de preoti. si avem voie in altar.
Si in legatura cu "blestemul". total fals!
Din contra. a avea menstruatie e o binecuvantare. inseamna ca poti avea copii.
Asta e ce stiu eu.
Sper ca te'am ajutat.
Bafta :*
@SecretLove
Scuza-ma atunci, nu stiu la fel de bine ca tine dar cel putin asta am inteles eu de la religie, poate n-am inteles bine .