anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce nu pot sa iau mina de ajutor care mi se intinde?
Atunci cind vrea sa ma ajute cineva,refuz.
Sunt prea orgolioasa?
Uneori cred ca nu am nevoie de oameni,dar singura nu pot sta,caci singuratatea ma plictiseste.
De fapt,am fost respinsa si acum sufar.
Cum sa imi recapat increderea in oameni?
Cum sa fac cunostinta cu cineva?
Adica spuneti-mi totul(privire, zimbet).cum sa intru in discutie?
ajutati-ma va rog.

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu poti primi ajutor pentru ca te temi, nu pentru ca esti orgolioasa. Iti este frica ca in spatele unui gest frumos sa nu existe intentii ascunse. E normal sa reactionezi asa dupa ce ai fost ranita. Din acelasi motiv simti uneori ca nu ai nevoie de oameni, te temi ca te vor dezamagi sau te vor rani.

Increderea in oameni nu ai de ce sa ti-o recapeti pentru ca oamenii nu merita incredere. Nu trebuie sa iti recapeti increderea in oameni, trebuie doar sa inveti sa-i accepti asa cum sunt si sa inveti cand poti avea incredere in ei si cand nu. Singura persoana in care trebuie sa ai incredere totala esti tu.

In orice discutie poti intra cu un zambet si o intrebare banala. Partea grea este sa gasesti oamenii cu care sa merite sa intri intr-o discutie...

Promit ca iti va fi mai usor cu timpul. Acum e normal sa ti se para ca totul e pe dos. Lucrurile au tendinta de a se aranja de la sine dar asta se intampla doar cu trecerea timpului.

| Yuly_Iulian_1994 a răspuns:

Pai sincer si eu sunt o fire orgolioasa doar sunt Leu...eu zic ca pentru inceput ar trebui sa vorbesti cu un psiholog si sa-i spui tot ce te deranjeaza....acum nu am cum sa-ti zic cum sa intri intr-o discutie cu cineva pentru ca in opinia mea trebuie sa fii tu insuti nu sa arati ca esti altcinevahappy