| Johnelomarcelo a întrebat:

"De ce nu pot să rad? Gen, nu pot să rad la glume și când sunt cu prietenii, mă forțez să rad la glume, doar suflu aer, înainte (5 ani în urmă) Puteam să rad, dar acum nu știu de ce nu mai pot, și din cauza asta nici nu pot să mă încadrez în grup, pentru că nimeni nu vrea să aibă un prieten mohorât și simt că locul meu nu e acolo. Nici la comedie nu rad absolut deloc, doar zâmbesc și atât. Deci, cum aș putea reaprinde flacăra asta de a râde cât de tare și adevărat pot?"

4 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Daca prietenii tai te judeca in functie de modul in care razi, cred ca alta e problema aici.Asta e ultimul criteriu din lume pentru care sa evaluezi pe cineva, rasul.Este cat se poate de stupid si imatur.laughing

Odata cu maturizarea este normal sa percepi altfel situatiile, lucrurile, glumele etc. si sa nu mai razi puternic asa cum o faceai in copilarie, cand te durea la basca de absolut orice.De obicei adolescentii se intrec in cine rade mai tare, cine atrage mai mult atentia, insa dupa aceea se calmeaza lucrurile peste ani, din moment ce si hormonii se calmeaza.Nu e nimic grav aici, dar nici nu trebuie sa te fortezi numai pentru a te incadra in grupul de prieteni care rad in hohote.Chiar nu trebuie sa reaprinzi nicio flacara, crede-ma.Cand se va ivi situatia potrivita vei rade si tu zgomotos, cu lacrimi si oricum mai vrei tu.Pana atunci retine ca rasul, oricum se manifesta, e doar o reactie naturala, fireasca, care nu trebuie controlata, exagerata/suprimata fara rost.

| Johnelomarcelo explică (pentru dullcat):

Nu, prietenii nu mă judecă dar eu nu mă simply la locul meu in acel grup pentru ca nu contribuii la nimic nici nu prea vorbesc și nici nu-s amuzând deloc

| dullcat a răspuns (pentru Johnelomarcelo):

In adolescenta, in special, atmosfera e mai fun atunci cand sunt mai multi oameni.Nu exista nicio regula care zice ca trebuie sa va hiliziti toti la maxim pentru a va simti bine. Daca totusi tu nu esti ok in compania lor, alege sa nu mai petreci timp cu respectivii.Simplu.In locul tau as vorbi cu prietenii despre asta, fiindca poate daca o auzi direct din gura lor, iti vei da seama ca temerile tale sunt nefondate.

| mihaicalau030512 a răspuns:

Eu ma fac sa rad singur foarte simplu:
1. Mă prefac că râd
2. Mă prefac că râd ca Mătușa mea... adică HĂĂĂĂ HĂĂĂĂ CU Ă, NU CU A!
3. Îmi amintesc de toate momentele cand radeam... sau mai bine spus toate motivele pentru care am râs.