anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce parintii nu ne incurajeaza mai mult, ci mai degraba ne demoralizeaza?
Poate este doar cazul meu, dar treaba sta cam asa: am lipsit ultimele doua zile de la scoala (ce-i drept am lipsit mai mult pentru ca m-am culcat prea tarziu si dimineata nu eram in stare sa ma trezesc si sa ma pregatesc, dar oricum aveam ore usoare deci nu am pierdut nimic) si i-am spus mamei motivul, nu am mintit-o. La inceput m-a certat si mi-a spus sa fiu mai organizata cu timpul meu, lucru de care sunt constienta si meritam sa fiu certata. Iar apoi peste vreo ora, ma intreaba ca ce am sa fac eu in viata, ca nu am mai mers la scoala si blabla. I-am spus ca tot ce imi doresc este sa fiu fericita, nu am un plan si oricum cred ca nu tine de scoala cat de implinit esti in viata (2 zile de scoala in minus nu fac diferenta). I-am spus ca daca chiar nu imi iese nimic dupa o facultate (ma gandeam sa merg pe Comunicari/Publicitate), ma duc sa muncesc in Italia ca sa supravietuiesc. Oricum eu sunt genul care se acomodeaza usor si face fata situatiei.
Inteleg ca mama isi doreste un viitor bun pentru mine, dar imi este imposibil ca la 16 ani sa stiu exact ce vreau sa fac si sa am un plan, iar toate presiunile astea pe care le pune asupra mea nu ma fac decat sa ma gandesc ca nu am sa reusesc sa realizez nimic si ca voi ajunge vanzatoare la o toneta. Ma enerveaza la culme faptul ca suntem ca niste roboti, parca deja ne este planuita viata. Mergem la scoala, liceu, facultate, apoi muncim ca sa supravietuim, ne intemeiem o familie, avem copii si ne credeam liberi. Deja intru in prea multe detalii, tot ce pot spune e ca datorita mamei imi este frica de viitorul meu si sunt foarte nesigura... Aveti vreo parere?

Răspuns Câştigător
| maria6 a răspuns:

Inteleg ca nu ai dori sa devii un robot, asa cum te-ai exprimat mai devreme, dar ar trebui sa cauti o activitate care sa-ti faca placere. Ma refer la ceea ce ti-ai dori cu ardoare sa devii. Si, daca ai descoperit asta, sa lupti pe cai cinstite pana reusesi sa invingi. Nu e o rusine sa vinzi ziare, daca te multumeste lucrul asta.Intrebarea e daca te simti implinita facand asta.Eu cred ca nu, pentru ca felul in care ai formulat intrebarea imi arata ca esti desteapta si ca ai ambitii. Incearca sa te culci mai devreme, ca sa te poti pregati pentru scoala. Mama iti vrea binele, poate ca a fost putin mai dura in exprimare.

4 răspunsuri:
| Stelutza1990 a răspuns:

Ceau.
Mama ta este ingrijorata pentru ca nu ai autodisciplina, pentru ca tu la 16 ani inca nu stii ce vrei sa faci cu viata ta, si pentru ca nu dai nici 2 bani pe educatie.
Vrei sa smulgi salata in Italia.
Cum vrei sa te incurajeze? ca daca te preseaza si se supara pe tine, tu te plangi pe TPU.
Ce este asa greu sa discuti cu ea?

| darnme a răspuns (pentru Stelutza1990):

Lucrurile pe care le-ai spus tu le-am relatat si eu in intrebarea mea... Nu am spus ca imi doresc "sa smulg salata in Italia", ci doar ca daca ar fi necesar as face-o pentru a supravietui. Nu pot spune ca nu dau doi bani pe educatie, dar crede-ma ce se face in ziua de azi nu se numeste educatie. Noi mergem la scoala doar ca sa avem de unde pleca, profesorii la fel.
Stiu si eu ca mama imi vrea doar binele, dar imi este greu sa discut cu ea pentru ca suntem foarte diferite si are loc un conflict dintre generatii. Am venit aici doar pentru un sfat si mai mult ca sa ma descarc.
O zi buna!

| Stelutza1990 a răspuns (pentru darnme):

Ceau.
Nu am vrut sa te critic pe tine personal, ca nu te cunosc. Doar ca atitudinea ta nu mi s-a parut ok: imi pare ca te complaci in postura de copil fara viitor : nu te intereseaza nimic despre tine si mai ales despre cei ce fac eforturi pentru. tine. = depresie infinita pentru tine si ai tai.
Poate am inteles eu gresit, sau poate tu nu ai dat toate datele problemelor cu care te confrunti.
Nu am dorit sa te supar cu nimic. Imi pare clar ca ai probleme ca sa te gasesti pe tine, dar cumva, te-am sfatuit sa vorbesti cu mama ta, nu cu straini care nu te cunosc.

| darnme a răspuns (pentru Stelutza1990):

Inteleg. Chiar stiu ce vreau, am si spus in intrebare ca vreau la Comunicari/Publicitate...