| Invizibil a întrebat:

De ce permite Dumnezeu suferinta?

Răspuns Câştigător
| Alice_6278 a răspuns:

De ce permite Dumnezeu suferinta? Dupa cum prea bine se stie, suferinta a fost desprinsa din legatura ei initiala cu pacatul, astfel, prin suferinta, omul se curateste de pacatele sale. Sfantul Apostol Petru spune: 'cine a suferit cu trupul a ispravit cu pacatul', insa nu suferinta in sine curateste de pacat, ci harul lui Dumnezeu. Atunci cand suferim, in loc sa ne vaitam si sa ne tanguim sau sa ne impotrivim, sa-L binecuvantam pe Dumnezeu si sa-L preamarim... de vreme ce a socotit ca este bine sa vina asupra noastra suferinta, atunci plugul acesta al suferintei desteleneste acel ceva care exista inlauntrul nostru si care n-ar fi fost dezradacinat de nimic altceva. Nu te impotrivi, suferinta nu face altceva decat sa te ajute, nu mai fugi si inceteaza sa cauti raspunsuri. Accepta suferinta desi nu-i usor, dar cand il rogi pe Domnul sa te ajute... sa intelegi ca nuiaua care te mangaie, te loveste din dragoste. Dumnezeu loveste pe cine iubeste, pentru ca ii pasa de noi!

8 răspunsuri:
| Emma a răspuns:

Pai nu stiu.straight face
Ma gandesc ca fiecare om gresestesad si prin asta ne pedepseste intr-un fel
Dar fiecare om are soarta lui.tot ce ni se intampla, se intampla cu un scop desi nu-l vedemcryingnu putem fi numai fericiti, din pacate
Nu da vina pe Dumnezeu pentru asta!
EL ne ajuta in functie de cata credintza avemstraight face
Xoxo

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pt ca oamenii sa"se trezeasca"la realitatea de alta data.Suferinta e"plata"faptelor rele, oare nu se stie? Lumea totusi nu observa asta si se schimba tot mai mult pe zi ce trece(in bine nu, doar se observa)Ce se intampla in lume e urmarea a ceea ce am ajuns sa devenim(din nefericire). Daca lumea ar fi mai buna s-ar schimba absolut totul pe pamant...Asadar nu e bine sa judecam, trebuie sa realizam singuri ca toate faptele in lume au rasplata pe masura lor! Stii proverbul"cu masura cu care dai, cu aia iei inapoi"(in functie de fapte).

| apaplata_7449 a răspuns:

Dar de ce oare cand dam de necaz dam vina pe Dumnezeu su nu dam vina pe noi? de multe ori alegem chestii atat de gresite care ne afecteaza doar mai tarziu si uitam ce am ales si incepe sa aruncam vina asa doar...

| Adredemesconf a răspuns:

Suferinta ne-o creem noi simguri, cum iti asterni asa dormi.

| Fetita a răspuns:

Pentru ca daca nu ar mai fi suferinta am uita sa ne mai rugam pentru a ne da ceea ce dorim. Cu toate lucrurile frumoase si tot pe placul nostru am uita sa ne mai rugam pentru a ne apara de rele sau pentru a ne indeplini ceva dorinte. Dar fi puternica, vei zambi cand ai sa reusesti sa treci peste.

Abh
| Abh a răspuns:

Ma gandesc la asta in special cand vad copii bolnavi, care, sa fim seriosi nu au nici un pacat in lumea asta.

| Razvan a răspuns:

Pai cum ar fi lumea daca ai fi numai veselie/bucurie/fericire?
N-as vrea sa traiesc in lumea aia.Lipeseste elementul de noutate, drama aia care te face mai tare, durerea care te caleste, suferinta care te face mai bun
Daca ai face orice si ai stii ca totul ar fi bine nu ti-ar mai pasa de consecinte.Si atunci ce ar fi:fara reguli/legi/restrictii oamenii nu s-ar mai deosebi de animale cu tot rationamentul lor cu tot.Desi nici acum nu suntem prea departe de stadiul de animale

| Sapphire a răspuns:

Dumnezeu ne-a lasat liberi arbitri. Asta inseamna ca putem face absolut orice. Uneori gresim. De fapt de cele mai multe ori gresim, si ne-o facem cu mana noastra, nu este nimeni altcineva de vina. Suferinta o poti lua ca pe o pedeapsa dar si ca pe o invatatura de minte.
Si traind in fiecare zi nu stiu cate experiente frumoase tot restul vietii tale este prea plictisitor. Unde sunt sarea si piperul? Dar stii cum se zice: Tot raul spre bine!
Cat despre copiii bolnavi, se zice ca (,) copii platesc pacatele parintilor. Mai exact, bolile congenitale cu care se nasc unii copii sunt oglinda unei particele a vietii parintilor nostri.