Sângele este mediul de bază al vieţii, de calitatea căruia depind toate procesele care decurg în organe şi celule. În cazul deteriorării calităţii sângelui, în primul rând al densificării, oxidării, creşterii conţinutului în colesterol etc., se îngreunează funcţia de bază a sângelui – cea de transport al substanţelor utile. Acest fenomen conduce la dereglarea proceselor oxido-reducătoare în toate organele şi ţesuturile, inclusiv în creier, ficat, rinichi etc. Este necesar să menţinem calitatea sângelui la nivelul optim al homeostazei.
1. Sângele este constituit din apă în proporţie de peste 90%. Toate lichidele din organism posedă calităţi deosebite, aşa cum sunt structura, alcalinitatea cu valoarea aproximativă al pH-ului de 7, 43, potenţialul oxido-reducător în limita a -50 milivolţi, tensiunea superficială redusă de 43 dyn/cm şi o mineralizare suficientă în doze homeopatice. Atunci când consumăm apă murdară, clorată, destructurată, gazoasă, cu tensiune superficială înaltă (apă din robinet are până la 73 dyn/cm), organismul este nevoit să consume o mare parte a energiei celulare pentru îmbunătăţirea calităţii apei.
2. A doua cauză a deteriorării calităţii sângelui este insuficienţa enzimatică. Cu ajutorul enzimelor în organism are loc scindarea integrală a proteinelor în aminoacizi, precum şi a lipidelor, carbohidraţilor etc. Enzimopatia duce la furnizarea în sânge a produselor insuficient oxidate ca urmare a scindării parţiale a moleculelor de proteine, glucide şi lipide. Astfel, apar dereglări ale proceselor biochimice în sânge, favorizând lipirea eritrocitelor şi cauzând, în consecinţă, lipsa de oxigen a celulelor şi ţesuturilor.
3. O altă cauză importantă a densificării sângelui este carenţa de minerale şi vitamine: vitamina C, zincul, seleniul... etc., care participă la procesul de secreţie al hormonilor şi enzimelor. Această insuficienţă poate fi cauzată de funcţionarea deficitară a ficatului - principalul laborator biochimic al organismului, care are nevoie de măsuri de curăţare efectuate la timp. Măsurile de curăţare trebuie efectuate la timp, întrucât ficatul suportă permanent sarcini mari, fiind indicată, mai ales, persoanelor, care folosesc alimente conservate, afumate, sărate şi dulci, precum celor care muncesc în condiţii nocive şi locuiesc în mediu ecologic nefavorabil.
MissPinkPurple întreabă:
Twister09 întreabă: