Lumea a cam uitat adevarata bucurie, adevarata semnificatie a sarbatorilor si in loc sa mearga la biserica, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca pentru a avea sufletul curat si pentru a simti bucuria apropierii de Dumnezeu, adevarata bucurie a sarbatorilor (pe langa bucuria de a se afla aproape de cei dragi)se duc la petreceri destrabalate, se lacomesc la mancare, la cadouri, isi cheltuiesc banii in nestire, etc.Credinta oamenilor a cam scazut in ultimul secol si e chiar pacat.
Sall. Buna remarca. Ce stim noi sa facem mai bine? Cu ce iesim noi in evidenta mai mult? Cu mancarea, si --intelegi tu. Cineva a spus ca suntem un popor de indieni. Am intrebat de ce? Toata lumea face gratar si bea. Nu stiu ce sa mai spun, dar ai perfecta dreptate. Abia asteptam sarbatorile, sa bem si sa mancam. Craciun fericit, sanatate tie s familiei tale. Pa
Totul se duce de rapa. Poate peste vreo 100 de ani cand vor fii intrebati oamenii ce sarmatorim de Craciun vor ridica din umeri. Oricum, nimic nu ne mai surprinde din moment ce am vazut si la tv ca erau intrebati oamenii de pe strada ce sarbatorim pe 1 decembrie si ridicau din umeri. Trist!
Pai asta e treaba credinciosilor ca nu mai simt acel,, spirit al sarbatorii ci doar imbuibarea,, de toate zilele) in reste ce sa spun poate ca statul roman ar trebui sa interzica bisericii sa isi mai sarbatoreasca sfintii eu styuuu))).