| cισcσℓαтαﺕαєяαтα a întrebat:

De ce se prescriu anticonceptionalele si pentru altceva in afara sarcinii nedorite?straight face

3 răspunsuri:
| micutadhampir a răspuns:

Pai anticonceptionalele sunt pe baza de hormoni, iar hormonii sunt folositi pentru a declansa menstruatia, la femeiel care au probleme hormonale si nu au menstruatie, sau pentru a prelungi menstruatia, la femeile care au intrat la menopauza prea devreme. Se mai prescriu si pentru dizolvarea chisturilor de pe ovare, pentru a ajuta unele femei care nu au menstruatia regulata sa se regleze si cam atat, din cate stiu eu. Unele fete le mai iau pentru. cosuri, dar mie personal mi se pare o mare prostie.

| flower_3416 a răspuns:

Da,se prescriu de catre medicu ginecolog de obicei nu doar pentru a preveni o sarcina ci si pentru unele probleme hormonale sa zicem asa.

| SangJin a răspuns:

Pai exista contraceptive, gen Diane 35, care sunt perscrise de medici in caz de amenoree secundara, cosuri etc...Nu stiu ce fac in mod exact, dar oricum nu mi se pare ok sa bagi atatea chimicale in tine, avand in vedere ca exista atatea tratamente naturiste eficiente si care nu au efecte adverse (gen predispunere la ingrasare si cine stie ce, datorita chimicalelor)...Plus ca am auzit ca odata ce opresti administrarea contraceptivului, lipsa menstrei se reinstaleaza.Asta, ca o paranteza.
Mi se pare aiurea si inca niste bani irositi.
Bafta.