| DomnulPoliticos a întrebat:

De ce se pune asa multa presiune sociala pe ce articole vestimentare au adolescenții în general? Dacă nu ai cine știe ce brand ești considerat sărac si ciudat. Eu a trebuit sa îmi cumpăr replici (800 lei perechea cei originali costând peste 2000 lei la Jordan 4) doar ca să fiu la același nivel cu ceilalți care stau pe banii lui tăticul. Nu, nu sunt sărac doar ca mi se pare aiurea ca haina face omul nu invers în 2023. Cel mai rău îmi pare pentru copiii care stau la tara și trebuie sa meargă la oraș la liceu facultatea etc.

Răspuns Câştigător
| ShaOfHatred a răspuns:

Se pune o astfel de presiune deoarece media și influencerii, urmăriți de această generație, promovează doar firma și să ai haine cât mai scumpe pe tine. E dorința de afirmare. Și când nu ai altceva cu ce să te afirmi, recurgi la haine de firmă, mașini fițoase, etc.
Eu nu înțeleg, dacă nu ești de acord deloc cu asta, de ce te conformezi? Și de ce stai cu oameni care te judecă în funcție de ce haine ai pe tine?
Ok, suntem animale sociale, nu te poți izola de toți, dar adună-te cu oameni ca tine. Că și tu îți iei replici și haine scumpe ca să fii acceptat într-un mediu care nu e de tine (((:
Nu încerca să pari cine nu ești. Găsește-ți propriul tău stil fără să mai iei în considerare firma. O să ajungi să fii mult mai apreciat pentru asta.

11 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

E un cerc vicios.Lanturile de fast fashion baga reclame non stop unde intorci ochii, plus marketing masiv pe social media, adolescentii vad si vor sa fie in trend, cumpara iar daca nu, le spun parintilor ca toti ceilalti au si nu e drept, ajung sa cumpere eventual din online, apoi se lauda sau se barfesc intre ei pentru ca nu poti fi definit adolescent daca nu te afli in pas cu moda sau nu ai chestii scumpe (model preluat adesea de la adulti care ii barfesc pe alti adulti in functie de ce obiecte au si cat de realizati sunt), intre timp apar noi colectii (Shein de exemplu lanseaza saptamanal zeci de mii de articole, desi inainte o colectiile apareau in functie de cele 4 sezoane, nu saptamanal) si cercul vicios este reluat.laughing

Cel mai rau imi pare pentru minorii care ne fac hainele (sunt destule documentare pe tema asta), ca apoi sa ajunga la alti minori care se comporta de parca joaca in niste seriale proaste de la tv, alea care fac rating numai din barfa, scandal si certuri intre concurenti, totul fiind de fapt mult mai stupid stiind ca ne aflam in viata reala.

| DomnulPoliticos explică (pentru dullcat):

Stimata doamna dullcat, E adevărat ca muncitorii de la shein au ascuns mesaje secrete în unele etichete ale hainelor fabricate?

| dullcat a răspuns (pentru DomnulPoliticos):

Da.Tocmai am postat un comentariu despre asta aici : https://www.tpu.ro/......xa-vamala/

Si am scris in detaliu despre ce e in spatele fast fashion aici : https://www.tpu.ro/......ma-imbrac/

| haileewatson a răspuns:

Asta e doar perceptia ta. In realitate nimeni nu te judeca daca nu ai haine de brand.

| sammie a răspuns:

Nu, doar tu crezi asta. Eu nu vad ca se ia lumea de mine ca n-am Jordani sau haine de firma, wtf. Poate doar copiii aia care-i stii tu.

| DomnulPoliticos explică (pentru sammie):

La noi la liceu e haos

| sammie a răspuns (pentru DomnulPoliticos):

Niste prosti cu " p " mare.

| DomnulPoliticos explică (pentru sammie):

De acord domnita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe bune?
La mine la liceu e invers. E trend sa ne cumparam de la thrift stores sau sa fie hainele hand made

| literallythesamebruh a răspuns:

Nu știu de ce fel de oameni ești înconjurat tu, însă eu nu am simțit niciodată nevoia să fiu "la același nivel" cu cei care sunt din cap până în picioare îmbrăcați în brand-uri, și nici nu am fost vreodată neîndreptățit pe tema asta, dar nu înseamnă că nu înțeleg ceea ce vrei să spui. Eu aleg mereu să mă îmbrac simplu. Dacă îmi iau ceva de firmă, îmi iau pentru că îmi place, nu pentru că simt nevoia să mă afirm, drept dovadă că nu am atât de multe firme în vestimentație.