Întrebare recomandată | EvangelineDS a întrebat:

De ce se spune ca persoanele molestate invata mai bine sa se ascunda, sa manipuleze oameni?

7 răspunsuri:
| MenInShadow a răspuns:

Nu am idee.
Ce parere ai daca am incerca sa aflam?
Hai sa ne punem in locul unei persoane molestate.
Sa zicem ca esti fata (poate esti poate nu) si ca ai fost violata.
Dintr-o data toata lumea incepe sa te priveasca altfel.
O parte o sa te priveasca ciudat, dar o maaare parte o sa te priveasca cu mila.
Ce fac unii oameni atunci cand unele persoane dau dovada de mila fata de ei?
Profita.
Faptul ca esti violata iti poate oferii niste "avantaje" in a manipula oamenii, pentru faptul ca ai fost molestata.
Nu vreau sa spun ca este ceva simplu sa fi violata, pentru ca eu daca vad pe cineva ca violeaza o fata ii tai gatu imediat fie ca pot sau nu, pentru ca am avut o problema medicala, care a avut un tratament, putin asemanator unui viol, dar foarte putin.
Oricum, mi-am dat seama ca daca eu am simtit durerea aia, atat morala cat si fizica, nu vreau sa-mi imaginez ce simte o femeie violata.
Oamenii molestati invata mai bine sa manipuleze si sa se ascunda pentru ca au parte de multa atentie, sunt tratati mai bine, oamenilor le este mila de ei si ei invata sa se foloseasca de fiecare tip de persoana.
Daca tratezi o persoana molestata ca oricare alta, adica treci peste problema ei si accepti ca si ea este un om, si nu trebuie privita cu mila, ci ca o persoana normala, cu o viata normala, atunci tu nu poti sa fi manipulat/manipulata, si ii vei fi si simpatic acelei persoane.
Sau probabil o sa te dispretuiasca.
Acum ai inteles?happy
Noroc cu imaginatia, altfel multe lucrurir raman nelamurite >.

| CrazyTeenager a răspuns:

Cine zice asta?

| FastAndFurious a răspuns:

Sa se acunda da, dar sa manipuleze? Ma indoiesc ca este vreo legatura intre cauza si efect.
De foarte multe ori victimele tin pentru ele ce li s-a intamplat. Isi acopera traumele sau chiar ajung sa le nege. Victima e privita nu numai cu compatimire, dar isi pierde si din demnitate ( in ochii ei mai ales) de aceea multe femei nu raporteaza molestarile.
Faza cu molestatul e o simpla speculatie fara fond; o ignor.

| HonneOnna a răspuns:

Pentru ca acele persoane au foat deja manipulate si stiu deja cum sa o faca...

| αlεxTzure a răspuns:

Eu cred ca ei invata ca sa poata obtine ce or cand vor

| IDede a răspuns:

Probabil se ascund de teama ca inca o mai simt si unele manipuleaza ca un fel de razbunare cred ca altfel nu-mi explic

| MissIoana2002 a răspuns:

Pentru ca acele persoane au mai multa experienta, fiind ca invata de la altii. Sper ca te-am ajutat!