| FunnkyDara a întrebat:

De ce se studiaza istoria in scoli?

FUNDA

9 răspunsuri:
| Wehrmacht a răspuns:

Istoria,chimia,fizica.Astea 3 ii impiedica pe omuletii in robe negre(a se citi preoti) sa iti bage pe gat minciuni si aberatii.

| BTWIN a răspuns:

Sa stii cum au aparut multi inculti laughing

| oHarryo a răspuns:

Pentru ca fara a cunoaste istoria esti ca un om cazut din cer. Nu te-a interesant niciodata de ce suntem azi ce suntem? Istoria poate raspunde intr-o oarecare masura. Fara istorie nu ai identitate, fara identitate nu esti decat o fantoma cutreierand pamantul, adica NIMIC. De aceea o studiezi.

| Wehrmacht a răspuns (pentru oHarryo):

Exagerezi.Treci de orice limita.Cum adica nu ai identitate? Nu cred ca s-a nascut acu' nu stiu cate sute/mii de ani.Ai identitate si poti sa faci ce vrei pe Pamant.Nu esti o fantoma.
Sa zicem ca eu nu stiu ce s-a intamplat de la 1900 in jos.Ma impiedica asta sa fac ceva in viitor? Cum? De fapt, nici nu stiu prea multe din istorie.Si uite ca pot sa face ce vreau.Nu sunt o fantoma.
Exagerarile astea sunt deja prea multe.

| oHarryo a răspuns (pentru Wehrmacht):

Nu o spun eu ci marii eruditi ai lumii. Daca ii contrazici pe ei inseama ca este ceva totusi. Oricat de mult sau putin sti tot sti ceva si nu poti trai fara istorie. Chiar si ziua de ieri face parte din istorie... se numeste istorie contemporanta. Istoria tine si de cultura generala, asa ca e parerea mea si nu numai, si respect si parerea ta.

| Wehrmacht a răspuns (pentru oHarryo):

Sunt sigur ca la scoala nu inveti ce s-a intamplat ieri, acu' 2 saptamani sau chiar in toti anii traiti de tine.
Daca un mare erudit al lumii spune ceva nu inseamna ca asa si este. Exceptie fac formulele alea la fizica, matematica...etc.Dar daca cineva scoate ceva filosofic pe gura nu inseamna ca asa si este.
Daca nu as putea trai pentru ca nu stiu istorie inseamna ca as avea o boala la cap.Si chiar daca stiu...asta nu o sa schimbe cu nimic ce fac si ce voi face.
Tine si de cultura generala.Dar atat timp cat nu o folosesti nu vad de ce ar fi un avantaj. Daca vrei sa devi arheolog sau ceva de genu' asta atunci da.Dar daca vreau sa fac ceva care se ocupa cu evolutia intr-un anumit domeniu deja nu mai foloseste atat de mult.

| oHarryo a răspuns (pentru Wehrmacht):

OK, sunte perfect de acord cu tine si tot respectul pentru ideile tale, tin cont ca pentru mine istoria inseamna meserie, dar nici nu cred ca la scoala se invata mai multa istorie decat este nevoie. adica ii invata 2-3 idei principale si atat. Si eu am trecut printr-o scoala si stiu ca nu se exagereaza. Cat despre eruditi, ei nu sunt neaparat filosofi, si de aceea sunt eruditi fiindca stiu ce vorbesc. tongue Oricum reiterez, sunt perfect de acord cu tine dar identitatea ta de roman nu ar exista daca nu ar exista istorie, iar daca vrei sa stii de ce esti roman atunci inveti istorie simplu. Nu e obligat nimeni sa o invete nebuneste.

| ursuroz2 a răspuns:

Istoria e studiata fiindca daca nu ai sti istorie ai fi pierdut. Unele lectii sunt plictisitoare dar daca vrei sa iei note bune, trebuie sa o studiezi. In orice caz, iti foloseste in viata de zi cu zi. Gandeste-te ca o sa te intrebe copiii tai de lectia de la istorie si tu n-o sa stii sa le raspunzi

| myhaelamyha a răspuns:

Istoria se studieaza in scoli, deoarece ne invata cum au trait stramosii nostri, cu cine au avut razboaie, cum s-a format poporul roman si ne ajuta sa observam cum au evoluat anumite lucruri, evenimente.

Întrebări similare