Pentruca este ceva in trecut sau in prezent care te face sa suferi.
UITE.
anul acesta a fost cel mai greu pentru mine! Mam taiat si eu. Simnteam ca asa ma decarcam.
Dar sa stii ca dupa cateva lui. adica acum! imi pare foarte rau! Ca am facut acest lucru.
Sufetul tau este ranit. iar ranile sufletului se vindeca cu iubire!
Cred ca te va ajuta mult ceea ce vei citi mai jos. Si incerca sa fii tare:*
Înca de cînd sîntem mici copii, sufletul nostru, la fel ca si trupul, începe sa se acopere de rani mai mici sau mai mari produse de interactiunea cu cei din jur. Unele din aceste rani se videca odata cu trecerea timpului, altele însa ramîn infectate si ne dor ori de cîte ori sînt atinse.
Daca avem o rana pe corpul fizic mergem la doctor si acesta le redeschide cu bisturiul, le va curata, le va trata cu un remediu si, pastrîndu-le curate, în cele din urma aceste rani se vor vindeca. Probabil ca redeschiderea acestor rani o sa ne doara, dar important e ca în final ne vom elibera de boala. Pentru ranile sufletului bisturiul se numeste adevar. Ranile sufletului sînt acoperite de negare, de minciuni pe care le-am inventat pentru a ne proteja aceste rani. Daca vom privi însa aceste rani prin ochii adevarului aceste rani se vor vindeca.
Putem începe prin a practica adevarul cu noi însine. Atunci cînd esti sincer cu tine însuti, începi sa vezi lucrurile asa cum sînt, nu asa cum ai vrea sa fie.
Dupa ce am deschis rana, acum trebuie sa o curatim, dar cum? Foarte simplu, folosind iertarea. Iertarea este panaceul pentru toate ranile sufletului nostru. Este necesar sa-l iertam pe cel care ne-a ranit oricît de grava ni s-ar parea greseala pe care acesta a facut-o. Trebuie sa-l iertam chiar daca nu merita, nu de dragul lui ci de dragul nostru pentru ca nu merita sa suferim ori de cîte ori ne amintim de ce ne-a facut. Iertarea este un act de iubire de sine. Eliberarea tensiunilor prin violenta, mînie nu este decit o solutie temporara, asa ca alegeti iertarea. Nu se poate vorbi despre iertare decît atunci cînd întîlnindu-te cu cel care te-a ranit sau auzindu-i numele nu simti nimic fata de el, nu ai nici o reactie emotionala. Evident o cicatrice tot va mai ramîne, sub forma amintirii a tot ceea ce s-a întîmplat, dar dupa ce rana s-a vindecat, durerea provocata de ea dispare. Marea problema în calea iertarii este orgoliul. Noi învatam de fapt sa suferim doar pentru a-i pedepsi pe cei care au abuzat de noi. Ne comportam ca niste copii mici plini de toane care solicita atentia celor din jur. Începeti practica iertarii. Chiar daca la început va fi greu, mai tîrziu va deveni o obisnuinta. Trebuie sa ne iertam si pe noi însine pentru tot ceea ce am facut de-a lungul vietii.
Ranile odata vindecate, trebuie sa folosim acum un remediu pentru a accelera vindecarea. Acest remediu este iubirea. Singurul remediu este iubirea neconditionata: trebuie sa ne iubim pe noi, prietenii, dusmanii. Procesul începe cu iubirea de sine. Singurul fel prin care putem fi cu adevarat fericiti este iubirea pe care o emanam. Sa începem sa ne acceptam si sa ne iubim asa cum sîntem. În acest fel îi vom putea accepta mai usor si pe cei din jurul nostru.
Aceasta metoda pentru vindecarea sufletului ne-a fost data de Iisus, de Budha, de Krishna… Toti marii maestri au ajuns la aceleasi concluzii si ne-au dat aceleasi lectii. Daca am devenit constienti ca sufletul nostru este bolnav, atunci procesul de vindecare deja a început.
Sper ca nu ai vorbit serios nu exista asa ceva... daca ai probleme cere ajutorul cuiva nu mai fa asta! o sa iti para rau cand o sa iti treaca starea asta si o sa ramai cu cicatricele alea toata viata ca un insemnat! gandeste-te de 100 de ori inainte sa faci asta! cere ajutorul parintilor fratilor prietenilor oricui. toate problemele se pot rezolva fara exceptie! multa sanatate si chef de viata. pup
Nu e bine deloc.
ai nevoie de ajutor!
asculta-ma si vorbeste cu cineva
daca se poate cu parintii
asa ceva nu este normal deloc x_x
Exista in sufletul tau o durere enorma. Incerci sa o dai la o parte cu ceva care sa iti distraga atentia de la ea. In cazul tau, e vorba de o alta durere, cea pricinuita de taiere. Chestia cu taierea "functioneaza", adica iti aduce o oarecare usurare in suflet, dar nu e decit o amagire. E doar o acoperire a unei dureri imense. Si nu e o solutie buna! Ar fi atitea lucruri care sa iti distraga atentia de la acea durere! Gindeste-te la ceea ce iti place sa faci cel mai mult, si, din acele lucruri, la cele pe care ai posibilitatea sa le faci, apoi fa-le, si vei vedea ca usurarea e mult mai mare. In plus, te vei simti util, vei simti ca ai realizat si tu ceva, ca nu traiesti pe degeaba. Deci, nu te mai taia, caci nu e o solutie.
In loc sa ii provoci traume trupului tau scotand la iveala frustarile din suflet mai bine vorbeste cu cineva. Ti-as zice sa vorbesti tu cu tine, dar daca ai face asta cred ca te-ai sinucide.Deci,nu.Mai bine vorbeste cu cineva.Nu cu pustii frustrati de 14-17 ani care sar primii sa te judece. Vorbeste cu cineva care are cap.Si in cap, minte.Si in minte nu are prejudecati