anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce sunt adolescentii dificili?

13 răspunsuri:
| redbull a răspuns:

Pentru ca asta ii perioada in care nu stim exact ce vrem, ba vrem gagici ( baietii ), ba vrem fotbal, ba vrem masina sau motor mai tare si mai cool ca a lu vecinu. Nu suntem prea hotarati ce vrem nu ne putem axa pe un singur lucru. Majoritatea nu discuta cu parintii sau alti prieteni cu care sa se sfatuiasca. Nu stiu exact, dar asa santem noi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din cauza parerilor astora mai in virsta care au avut aceleasi trairi la aceeasi virsta iar acum...nu mai inteleg.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stiu o gramada de truditi care au ramas adolescenti si cand au imbatranit. e bine? eu am vazut ca nu. maturizarea isi are rolul bine definit.numai ca acesti truditi nu au vrut sa se maturizeze.

| LoveForShania a răspuns:

Si eu sunt adolescenta, am 14 ani. Adolescenta dureaza 14-18 ani. Sa revenim la intrebarea ta. Nu toti adolescentii sunt dificili. Depinde si de caracterul fiecaruia. Unii sunt de genul,, distractie'' (majoritatea)...altii sunt de genul,, scoala''. Dar este adevarat, in aceasta perioada de viata treci prin multe schimbari...la adolescenta copiii se schimba, se fac mai neastamparati, si doresc doar distractia. Baietii se apuca de chestii din astea: motor, masina etc. Fetele vor sa arate bine si sa aiba iubit in adolescenta (nu toate)...si de aceea in adolescenta avem multe complicatii...in plus mergem si la liceu... Dar nu putem sa spunem ca adolescenta e dificila, adica copiii la acea varsta, pentru ca in fiecare perioada a vietii ni se intampla ceva frumos...si fiecare perioada are propria frumusete. Este si o zicala, nu stiu daca ati auzit-o:,, Nu ti-ar ajunge o viata sa platesti ca sa fii din nou adolescent''.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Adolescentii nu sunt dificili. Ei sunt in schimbare si incep sa descopere ca lumea nu e tocmai asa cum ar trebui, ca dragostea nu dureaza vesnic. Si trebuie sa decida care e cel mai bun comportament pentru ei. Adaptabilitatea celor din jur la schimbarile adolescentului, de asemenea se face greu. E un proces mai anevoios care cimenteaza insa personalitatea viitorului "matur".

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Parerea mea este ca pe la varsta 12-17 ani adolescentii sunt destul de dificili deoarece parintii sau cine ii are in grija vconsidera ca este varsta la care trebuie sa ii educe, si sa nu prea ii lase prea mult pe afara, la baierame, discoteci, deci nu prea le da libertate deci prin urmare adolescentii se intorc impotriva lor ca sa zic asa si atunci automat ca apare o atmosfera tensionata si intre parinti si copii este mereu un jaratec care se poate transforma de la un cuvant in diiitamai focul...

| machupicchu a răspuns:

Perioada adolescentei a fost corect comparata cu perioada de fierbere a vinului. Nu este nici must si nici vin. Adolescentul nu este nici copil si nici om matur, este o perioada de formare si in care se clarifica multe din modurile de gandire viitoare, mature. Este o perioada de adevarate intrebari dificile... etc. Unii trec mai usor prin aceasta, altii mult mai greu, depinde de fiecare personalitate, caracter, de nivelul de cunostinte dobandite pana la acea perioada, mai ales depinde de educatie, de mostenirea genetica si de o infinitate de alti factori...

| Lorenyk a răspuns:

E perioada in care nu stim sigur ce vrem de la viata. parintii uneori vor sa ne maturizam prea devreme. mie uneori imi spune mama "vezi-ti de scoala si dupa ce o sa fii pe banii tai, poti sa te duci si la petreceri si in discoteci si unde vrei". dar cand o sa mai merg? cand o sa vin seara obosita de la servici? cand o sa ma astepte acasa sotul sa ii pun de mancare si copilul sa-l ajut la teme?
pe de alta parte, asta e varsta la care noi incepem sa descoperim lucruri noi, cum ar fi dragostea, in primul rand, iar unor parinti li se pare foarte dificil sa vada ca copilul lor a crescut.
parintilor noastri le parem dificili, pentru ca nu incearca sa ne asculte, sa ne inteleaga, ei vor doar sa-si impuna punctul lor de vedere si atat. si prin urmare, si noi consideram ca avem niste parinti dificili.
nu cred ca exista adolescent care sa nu fie dificil, pentru ca toti trecem in acelasi mod prin adolescenta. insa cei care se presupune ca nu sunt dificili, probabil ca au o relatie foarte buna cu parintii lor, si gasesc in ei niste prieteni, nu niste "dictatori".

| Lorenyk a răspuns:

E perioada in care nu stim sigur ce vrem de la viata. parintii uneori vor sa ne maturizam prea devreme. mie uneori imi spune mama "vezi-ti de scoala si dupa ce o sa fii pe banii tai, poti sa te duci si la petreceri si in discoteci si unde vrei". dar cand o sa mai merg? cand o sa vin seara obosita de la servici? cand o sa ma astepte acasa sotul sa ii pun de mancare si copilul sa-l ajut la teme?
pe de alta parte, asta e varsta la care noi incepem sa descoperim lucruri noi, cum ar fi dragostea, in primul rand, iar unor parinti li se pare foarte dificil sa vada ca copilul lor a crescut.
parintilor noastri le parem dificili, pentru ca nu incearca sa ne asculte, sa ne inteleaga, ei vor doar sa-si impuna punctul lor de vedere si atat. si prin urmare, si noi consideram ca avem niste parinti dificili.
nu cred ca exista adolescent care sa nu fie dificil, pentru ca toti trecem in acelasi mod prin adolescenta. insa cei care se presupune ca nu sunt dificili, probabil ca au o relatie foarte buna cu parintii lor, si gasesc in ei niste prieteni, nu niste "dictatori".

mira
| mira a răspuns:

Dintr-un dezacord intre gandirea inca nematurizata si dorinta de independenta.

| cutza a răspuns:

Deoarece e perioada de formare ca personalitate, sunt radicali vad lumeadoar in alb ori negru ceea ce nu e corect. Le vine greu sa se hotarasaca pentru ca nu stiu ce-i asteapta sau de cele mai deseori nu stiu care e mai bine si apoi mai apar si restrictiile etc. E greu sa fii adolescent dar toti trec prin asta si pe de alta parte e si frumos e etapa noilor inceputuri!

| scootsie a răspuns:

Perioada dintre copilarie si pana la starea de adult, care se numeste adolescenta, produce uneori spaime.Este un drum intre dependenta si independenta... o perioada a experimentarii si exploararii...Este ca si atunci cand ti se taie respiratia ca vezi ceva neasteptat, bun, sau rau...Devii constient ca statutul tau de copil e terminat si ca de acolo inainte conteaza mai mult ce vrei tu, ce crezi tu ca e bine si in concluzie, ti se pare ca stii totul...De aici si neintelegerile cu parintii, care pot fi excesiv de protectori si vor sa nu suferi, sau treci prin experiente neplacute prin care au trecut ei... Evident si adolescentul se maturizeaza in final, dar unii mai usor, altii mai greu...depinde ce alege fiecare, personalitate puternica, sau indrumare in unele lucruri, din partea parintilor, educatorilor, etc... Dar daca nu accepti sfaturile celor care "au imbatranit" si te crezi mare si tare, te vei lovi de multe ori cu capul de pragul de sus si, mai greu de multe ori, cu durere, vei deveni totusi un adult.Depinde de adolescent ce alege...

| 4inel a răspuns:

Independenta.
Vrei sa fii independent(a) si sa faci tot ce vrei?
De maine sa te duci la munca si sa fii pe banii tai, sa nu mai ceri lui mama si lui tata sa cheltui pe lucruri aberante care nu zidesc si nu satura. Daca ai vicii, tigari, bautura nu lua de la parinti, asigura-ti singur(a) banii pentru aceste vicii. Vrei sa fii independent(a), de maine sa-ti speli singur(a) lenjeria si sa-ti faci singur(a) de mancare. Vrei sa-ti incepi viata sexuala, OK, sa nu mai zici de nunta si de cununie religioasa cand tu traiesti in curvie. Viata fara reguli nu exista decat in filmele proaste. Fiti independenti cu adevarat nu duceti o viata de fitosi si paraziti, ziditi intre voi relatii sanatoase. Respectati si veti fi respectati.

Întrebări similare