| NimeniCelebru a întrebat:

De ce sunt dependenta de calculator?laughing

Răspuns Câştigător
| mistakeofyourlife a răspuns:

Nu esti numai tu ci noi toti. Nu cred ca exista un copil pe lumea asta care sa nu fie dependent de calculator. Motivul ar fi pentru ca pur si simplu calculator face parte din vietile nostre. imagineaza-ti o zii in care sa nu intri oe mes, sau pe TPU, sa cauti un referat pentru scoala sau doar sa te joci.

6 răspunsuri:
| Ecou a răspuns:

Mi se rupe de ce esti dependenta de calcculator, mi se rupe inima!

| Georgiana_1584 a răspuns:

Copiii şi internetul

Eu am descoperit internetul când eram deja major. Astăzi, cei mai mulţi au acces la internet încă din clasele primare. Uneori şi mai repede. În principiu ar trebui să fie un lucru bun, fiindcă internetul reprezintă cea mai mare sursă de informare însă pentru un copil de 10-14 ani poate fi uneori prea mult. Internet la şcoală, internet acasă, internet în mall şi internet caffe. Prea multă lume pierde timpul pe internet, fără nici un scop precis… şi iar ne întoarcem la acele comentarii pe forumuri sau bloguri, postate de cele mai multe ori aiurea în miez de noapte.

Deşi internetul ar trebui să aibă un rol educativ în viaţa copiilor, el este folosit mai degrabă ca o sursă de distracţie. Aceasta este şi concluzia la care s-a ajuns în urma unui alt studiu: „Copiii şi Internetul" realizat de Intuitext împreună cu Itsy Bitsy FM. Studiul releva faptul că 63, 5% dintre copiii sub 14 ani accesează zilnic calculatorul, iar aproximativ 59% dintre ei intră în fiecare zi pe internet.

Ce spuneam eu mai devreme? Conform studiului citat anterior, peste 43% dintre copiii intervievaţi accesează internetul pentru a se juca, 19% pentru a comunica prin programele de mesagerie instant, chat sau forum şi mai puţin de un sfert dintre ei se folosesc de internet pentru a căutat materiale sau documente necesare la rezolvarea temelor. Vorba lui Creangă: „dacă-i copil să se joace; dacă-i cal să tragă; şi dacă-i popa să cetească."

Dar să revenim la studiul Intuitext, unde doar 4, 8% dintre părinţii chestionaţi consideră că nu există pericole pentru copiii lor în mediul virtual, în timp ce aproximativ 40% sunt îngrijoraţi de mesajele vulgare, iar 37, 4% cred că principalul risc este reprezentat de site-urile web şi jocurile violente. Cifrele sunt mai mult decât ok, însă cu toate acestea majoritatea părinţilor (47, 4%) nu-şi supraveghează decât ocazional copiii (atunci când aceştia „navighează" pe internet), iar 26% nu exercită nici un fel de supraveghere. Doar 25, 1% îşi supraveghează de fiecare dată copilul atunci când acesta accesează pagini web. Veţi spune că poate părinţii n-au timp. Şi aveţi dreptate. Dar există o sumedenie de softuri pentru „parental control". Ce-i împiedică să le folosească?

| lucian a răspuns:

Toti suntem

| pinkflower a răspuns:

Din cauza ca iti place sa fi pe calculator, si din cauza asta ai devenit dependeta.

| crooxel a răspuns:

Pentru ca esti singura, nu ai prieteni si nu ai ce face...

| TrustMe a răspuns:

In sinea ta ai ras cand ai pus intrebarea asta?

Întrebări similare