Depinde ce tip de motociclist esti. Daca obisnuiesti sa te bagi in depasiri periculoase sau sa mergi cu viteza din cauza asta spune lumea ca "esti ca si mort". Chiar daca mergi regulamentar, ai un risc mai mare de mortalitate in caz de accident decat daca ai conduce o masina. Totusi atata timp cat ai grija si porti mereu casca ar trebui sa fii ok
Probabil mi se spune asta fiindca am o cazatura destul de mare acum cateva luni, dar totusi
Ideea e ca te expui foarte tare si este destul de periculos. Nu spune nimeni ca esti ca si mort, insa, in comparatie cu tine, cel ce conduce o masina este mult mai in siguranta.
Pentru ca au cele mai mari sanse sa moara pe sosea, fiind expusi la orice accident atat din vina lor cat si din neatentia altora.
La o masina, esti protejat de metal, dar la motocicleta, cand s-a produs impactul esti deja pe jos, sau in aer, izbit de ce este in apropiere.
Am pierdut acum cativa ani baiatul unei prietene, unicul copil, extrem de linistit si cuminte, pasionat de motocilete. A murit din vina unui batran de 90 de ani, care a intrat pe contrasens, direct in el, arundandu-l in peretele cladiri din apropiere. A murit instantaneu.
Degeaba esti tu extrem de atent, daca sunt nebuni sau neatenti pe sosea!
Ca motociclist, sansele sa traiesti la un accident rutier, sunt foarte mici. Mai poti ramane paralizat pe viata sau cine stie, fara maini, picioare sau cu organe perforate.
Cred ca habar nu ai la ce te expui, fiind limitat in gandire, neaccepnad realitatea si riscurile la care te spui, din inconstienta si prostie.
Nimeni nu te invidiaza si nu-ti doreste raul, deci nu oamenii sunt redusi la minte, ci tu, pentru ca nu esti capabil sa intelegi sfatul lor, cu privire la riscul enorm la care te supui in inconstienta ta.
ia uite aici:
https://www.facebook.com/7newssydney/videos/313987436051493/
Ai si tu dreptatea ta, am cazut acum ceva timp destul de tare cu ea, poate si de aceea toti ma considera ''deja mort''. Totusi stiu la ce ''pericol'' ma expun, dar nu mai am ce face deja nu mai pot sta fara motocicleta...Tie de exemplu ti-ar fi usor sa spui ca motocicleta e un lucru prostesc, presupun ca nu ai mers niciodata pe motocicleta
Presupui gresit, ca tata a avut si chiar am mers pe motocicleta, dar am vazut si o grama de moticlisti morti si asta a fost motivul pentru care mi-am bagat carnea in saramura, sa le cumpar copiilor masini, numai sa nu-i vad pe motocicleta, ca si fii-miu avea de gand sa-si ia una.
Ma rog, i-a trecut, asta fusese cand a terminat liceul, dar de atunci au trecut vreo 13 ani.
Am inteles... oricum, indiferent ce ar spune ''prietenii'' mei nu o sa ma las de pasiunea asta
Baiete, pana nu ti se va intampla tie, nu vei crede.
Sper din toata inima sa nu regreti.
Stiu, e periculos... Dupa cum am mai spus, am avut si o cazatura destul de urata, dar totusi...nu pot sa stau o zi fara sa merg pe ea
Motocicleta in sine presupune un pericol pentru ca nu ai nicio protectie la modul serios. la asta se adauga incostienta majoritatii motociclistilor si neatentia soferilor care fac numele de donator de organe unul destul de aproape de realitate
Nu sunt redusi. La cum conduc motociclistii si mai ales cei care au masini (adica nu se asigura mai deloc ), da. Ceasul face "tic, tac, tic, tac ".
Zice lumea asa ceva dar e exact invers sunt sute de accidente zilnic la masini si maxim câteva de motociclete ar trebui să fie complet invers
Este evident faptul că mulți motocicliști se gonesc la 300/h și ajung fără cap. Dar aici trebuie să fii atent, la gropi, la întorsături, să nu fii căscat și totul a să fie bine. Prietenul tău poate te invidiază că nu are nici el motocicletă sau el doar se teme să nu ajungă mort pe asfalt, de aia. Nu-l asculta, dacă îți place viteza și îți place, enjoy it.
Eu nu pun accentul doar pe viteza, la o motocicleta...Adevarat, in unele momente mai exagerez cate un pic dar asta e viata, pana la urma si in masina poti muri...