Cel care asculta manele e manelist. Aculta Florin Salam, Florinel Pustiu. Restul asculta muzica comerciala> Inna, Alexnadra Stan. Ascultam muzica autohtona pentru ca asta se vinde, asta e promovata. Tu esti singurl care decide ce asculta. Daca vrei manele, esti manelist, daca asculti opera esti meloman, daca iti place fotbalul esti microbist. Bafta!
Nu e deloc greu de tras concluzia. Cum ai zis și tu, maneliștii ascultă mizeriile astea pe lângă mizeriile lor. Tragem concluzia că melodii de genul ăla specificat de tine sunt echivalentul manelelor. Din această concluzie tragem altă concluzie, și anume că oamenii care preferă Inna, de exemplu, în loc de o muzică mai de calitate, pot fi numiți foarte bine tot maneliști.
Iar faza cu "daca nu asculti Inna esti manelist" e rezultatul lipsei de gândire și a personalității. Maimuțele astea sunt la unison, habar nu au ce e aia o opinie proprie. Ei se ghidează întru totul după gloata de proști. Mă rog, esențialul e că sunt atât de proști, încât au și tupeul să se laude cu muzica lor de doi eurocenți ruginiți scoși din circulație. Așadar, dacă tu, un om cu mai mult creier, te iei de șmecherii ăia, ei trebuie să se dea mari cu ceva, și să te numească manelist, crezând că ei sunt mai presus decât maneliștii. În universul lor din punguță există căcaturile lor (house) și căcaturile altora (manele). Alte genuri ajung în categorii precum "satanism", "gay", "nici bunica nu mai asculta". E trist, nu-i așa?
E o varză totală în capul ăstora, e foarte complicat să găsești niște repere logice în gândirea lor, de asta eu am ajuns la concluzia că nu există repere logice.
Nu am privit situatia asa pana acum, dar ai dreptate. O fi din cauza ca, precum manelele, piesele autohtone au versuri [foarte] simple, care se repeta pe parcursul intregii melodii.De multe ori, 2 versuri chiar reprezinta melodia, din pacate.Ei nu si-au schimbat preferintele de-a lungul timpului; asculta si au ascultat mereu melodii simple, fara greutate, care sa nu le solicite nici macar putin materia cenusie.Culmea e ca tot ei ii numesc manelisti pe cei care asculta piese cu o oarecare poveste in spate, sau care necesita o anumita implicare emotionala, implicare pe care ei nu sunt dispusi sa o manifeste. Habar n-am daca are sens, dar asa cred eu
Neștiutor1 întreabă: