Pentru ca e logic si normal. Pentru ca de asta ai creier. De asta cand vezi un boschetar pe strada te feresti de el. Sau cand vezi unu cu fata de criminal il eviti. De asta iti place o persoana zambitoare. Pentru ca judeci. Asa iti alegi peraoanele din jurul tau, si nu incerci "sa cunosti mai bine inainte sa judeci" un drogat, un betiv sau un prost.
Pentru că nu vor să cunoască. Au impresia că deja ştiu tot şi nu au nevoie de alte informaţii, apoi încep să critice. Vor să iasă în evidenţă cu inteligenţa lor artificială.
Buna Andra!
Exista momente cand e bine sa judeci(sa fi precaut), dar stiu la ce te referi tu aici. A judeca pe alti e tipic uman, dar nu orice e tipic uman e si corect din punct de vedere moral. Si tu judeci uneori chiar fara sa vrei, sunt sigura de asta. Toti judecam, tot ce putem face e sa lasam intodeauna loc de „poate ma insel" si sa nu impartasim cu toata lumea parerile noastre nefondate (adica sa nu barfim). Pe de alta parte, ca sa te consolez, se spune ca cine nu e barfit nu traieste. Daca stai sa reflectezi putin e chiar adevarat. Daca lumea nu vorbeste de tine indiferent in ce fel, practic nu existi pentru nimeni.
Ma gandesc ca poate ai putea sa citesti ultima intrebare pe care am pus-o (nu mai adaug link, o iei tu de la profilul meu), cine stie, poate esti interesata de propunerea mea.
Toate cele bune!
Din acelasi motiv care ii impinge sa judece chiar si cand cunosc persoanele.
Oameni au tendinta sa judece sau critice alte persoane,atunci cand gusturile unei persoane nu interactioneaza cu gusturile lor,si o privesc ca pe o amenintare.
De aceea fiecare avem un determinat cerc sau cerici sociale
Datorita faptului ca noi,ca fiinte umane avem gusturi diferite in toate domeniile :muzica,imbracaminte,hobby, etc suntem difeiriti si tot odata asta ne face speciali, dar din pacate unele persoane inloc sa aprecieze, sa invete sau daca nu macar sa repsecte gusturile altura, le critica.
^.^
Pentru ca asa sunt foarte multe persoane, dar nu toate. Pur si simplu asa gandesc ele, sa te catalogheze fara sa te cunoasca dar dupa ce te cunosc cu adevarat, probabil isi vor schimba parerea. Nu trebuie neaparat sa crezi ca persoana respectiva are ceva cu tine, ci doar ca asa gandeste
croissant întreabă: