anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unele persoane se cred inteligente, desi nu pare a da inteligenta pe afara cand vorbesti cu ele?
Ex:
Am pus aceasta intrebare:"laradio intreaba:
Ce culoare are ochii Brigitte Bardot?"

Iar un raspuns venit din partea unei doamne/domnisoare m-a uimit:"
(8 Noiembrie 2010 17:40 )
ana a răspuns:
Se spune au ochii nu are ochii, ca nu esti analfabeta. sunt verzi spre gri. "

Demonstratie:Ea are >ochii.- Brigitte Bardot are >ochii.-Ce culoare are ochii Brigitte Bardot?

-din seria:"Mare e gradina ta, Doamne si multi prosti au sarit gardul."

Răspuns Câştigător
| Crisu_7532 a răspuns:

Mai, de ce nu cititi cu atentie propozitia? voi aveti impresia ca "Ce culoare are ochii Brigitte Bardot?", este gresita nu? Dar daca pastram exact aceleasi cuvinte dar le schimbam ordinea, obtinem "Ce culoare are Brigitte Bardot ochii?". Iar asta e corecta, nu? Vedeti voi, singura problema a voastra e ca formularea lui laradio nu suna bine. atat. ca, dpdv gramatical, este corecta.

Alta solutie ar fi fost: "Ce culoare au ochii LUI Brigitte Bardot?"

11 răspunsuri:
| Crisu_7532 a răspuns:

Liviu222, nu stiu cum stai tu cu gramatica, dar eu am dat admitere la facultate proba de gramatica. asa ca nu-mi tine mie predici.

uite, te intreb o chestie: Ce culoare are Megan Fox ochii? Si ce culoare au ochii lui Brad Pitt?
Vezi tu care e chestia?! totul tine de formularea intrebarii.
citeste cu atentie, pune-ti mintea la contributie si, inainte sa mai comentezi ceva, intreaba-ti profesorul de limba romana.

| Crisu_7532 a răspuns:

Mai copii, voi, la 12 ani va certati cu mine. este evident ca stiu mai multa gramatica deoarece, fiind mai mare, inseamna ca am facut mai multa scoala, deci am facut si mai multa gramatica. am fost si profil de filologie in liceu.
nu ma luati pe mine cu scheme de genul "cine o fi prostul?!" ca eu va asigur ca nu pot decat sa ma amuz de gradul vostru de incultura. stiti vorba aia: prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul... nu?
asa ca nu eu sunt proasta aici. anonimule, tu esti acela. pentru ca, dupa ce ca nu stii niste reguli elementare de gramatica, mai si iesi in evidenta cu faptul ca nu stii.
Asa ca...cine e prostul acum!?
totusi, anonimule, de ce nu iti dezvalui identitatea, ca sa stiu cu cine vorbesc? sau esti unul din acei copii care, la adapostul unui user "anonim" se cred mari, tari si destepti?
Pe bune acum, tu te agiti incercand sa demonstrezi ca tu esti miezul din dodoasca iar eu nu pot decat sa-ti citesc raspunsurile si sa rad. pentru ca e amuzant cum se ataca unii oameni si cum, atunci cand n-au alta replica, o dau pe jigniri. Uite, fii tu ala destept atunci si demonstreaza-mi, gramatical vorbind, ca tu ai dreptate. Fa analiza propozitiei cap-coada, complet si corect, iar eu imi voi da jos palaria in fata ta.
pana atunci...cheers!
ps: presupun ca o sa imi dai un raspuns acid: o sa-mi chem vreo 2 prieteni ca sa radem impreunawinking

| Liviu222 a răspuns:

NU! Aici tu gresesti. Este incorect "ce culoare are ochii". Corect este "Ce culoare AU ochii".
Plural-ochii(Ochii mei AU o culoare inchisa)
Singular-Ochi(Ochiul meu ARE o culoare inchisa)

| Liviu222 a răspuns:

Doamne Crisu...nu stiu ce ai in cap dar nu e corect deloc...in fine o fi ca tine dar pluralul e plural singularul e singular. In fine.

| Liviu222 a răspuns:

In fine daca zici tu... dar eu o sa ma mai informez si daca e ca tine...jos palaria.

| faranume_2206 a răspuns:

Parerea mea : intrebare este ok. Domnisoara / doamna nu a ascultat/citit cu atentie intrebare. Deci este,, Ce culoare ARE ochii Brigitte Bardot?" (propozitie corecta dupa parerea mea ). Daca era,, Ce culoare ARE ochii LUI Brigitte Bardot?" atunci in loc de,, are" presupun ca trebuia,, au". Iar in legatura cu exprimarea intrebarii, cred ca este destul de buna. Vina apartine persoanelor care nu au ascultat/citit cu atentie!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mda. Ea "au " ochi. TPU e smecher rau.Not

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In sfarsit a inteles cineva ce vreau eu sa spun aici.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mda, nu mai ma chinui sa explic nimic.Cititi intrebarea aia, analizati fiecare cuvintel si poate va dati seama.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Di acum hai sa ne certam cu copii de 12 ani ea fiind de 20 si... deci care e prostu ea sau voi, ea asa ewinking

| zgubydubydu a răspuns:

Tu ai gresit happycorect: ce culoare au ochii. (rusinica:p )

Întrebări similare