| UmbraDeVulpe a întrebat:

De ce unii oameni care sunt cu masina nu opresc ca sa treaca oamenii si continua sa mearga? E vorba de acei oameni care sunt langa tine deci nu sunt departe, si te vad dar nu opresc si continua sa mearga... De ce fac asta? Oare se poate ca unii sa o faca cu intentie? Ca na, nu poate fi vorba ca nu pot incetini daca sunteti asa aproape si nici nu au viteza... deci te vad ca treci dar nu opresc si continua sa mearga cu toate ca vad ca treci deci nu stai pe loc ca sa astepti sa treaca ei primii

13 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Au obligatia sa reduca viteza la nivel cu trecerea de pieton, e doar lipsa de educatie si proastele impresii din capul lor, au impresia ca castiga puncte.

| Violleta2022 a răspuns:

Fiind sunt idioti!

| dullcat a răspuns:

Se numeste nesimtire si lipsa de educatie.Astfel de persoane nu meritau sa primeasca carnetul de condus.

| johnnny123 a răspuns:

Deci întrebarea în forma ei simplă și clară ar fi "De ce unii șoferi nu acordă prioritate pietonilor pe trecere?".

Pentru că ori sunt măgari, ori sunt neatenți.

Răspuns utilizator avertizat
| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

Pai ba vere si tu treci strada ma vezi ca vin, din bun simt te misti mai repede, de asta accelereaza si aia, ca sunt o gramada de adormiti care ori stua pe telefoane ori merg intentionat incet ca sa te enerveze sa-ti arate tie ce importanti sunt.

| dullcat a răspuns (pentru AlexandruContFacutLaMisto):

Voi astia cu masinile va atacati degeaba.Ai un complex de inferioritate daca ai impresia ca pietonii merg pe trecere, asa cum este normal, ca sa iti faca tie in ciuda ca sunt importanti.Cine se uita pe telefon este iresponsabil si atat.Dar, pe trecere nu se alearga, nu se merge la pas rapid, se merge pur si simplu.Nu prea inteleg de ce te plangi in conditiile in care se presupune ca ajungi de 10 ori mai repede cu masina, spre deosebire de cei care strabat orasul la pas.Tu cand mergi prin oras pe jos alergi sau cum? Respecta ritmul oamenilor si da tu dovada de bun simt, apoi mai si reciteste legile, pare ca nu ti-ar strica. Obligatia mea ca pieton nu este sa ma asigur ca tu mai castigi in trafic inca 10 secunde cand aproape calci peste copii, batrani sau oameni care merg normal/lejer, secunde pe care oricum le pierzi la oricare blocaj sau ulterior pe traseu.Asa ca nu, nu este nevoie sa merg mai rapid.Cu astfel de afirmatii se vede cine se crede superior, adica tu, ca vai, ai masina.laughing Coboara de pe acel piedestal, iti face rau.

| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns (pentru dullcat):

Nu soro, eu cand merg pe jos prin oras sau cand trec strada cand il vad pe unu ca vine la trecere cu masina, din bun simt merg cu incredere, nu dorm pe mine, pentru ca ma gandesc ca nici mie nu mi-ar place sa treaca nea ion pe trecere la misto.Nu e vorba de superioritate, dar daca nu stiai sunt destui papagali care trec strada care in loc sa-si vada dracu de mersu lor, stau si se hlizesc la tine si se uita la tine in loc sa-si continue mersu, nici n-ai idei de cate ori mi s-a intamplat sa opresc la trecere si ala care trecerea in loc sa-si vada de treaba lui statea si se uita la mine.Si cand ma refer la papagali, ma refer la oameni, adulti care merg incet ca DOMNE ei sunt pietoni AU VOIE SA MEARGA CUM vrea muschiu lor si deseori toti merg ca melcii sa te enerveze. Daca tu nu faci asta e ok, dar sa stii ca exista si de astia, care merg incet intentionat.

| dullcat a răspuns (pentru AlexandruContFacutLaMisto):

Nu stiu unde traiesti, dar nu e vina nimanui ca esti inconjurat de nesimtiti.

| Furnicuta000 a răspuns:

Te referi pe trecerea de pietoni? Eu since nu am patit niciodata sa nu mi se acorde prioritate. Eu mereu pun un picior pe trecere si trec numai daca vad ca masinile incetinesc sau chiar opresc (uneori imi fac ei semn sa trec). Exista si posibilitatea ca acei soferi sa nu vada pur si simplu ca e o trecere de pietoni acolo. S-au intamplat accidente tragice cu soferi care nu au vazut zebra.

| siriusblack98 a răspuns:

Oameni care trec pe unde? Vorbim de trecerea de pietoni sau de oameni care trec așa de capul lor prin locuri interzise ca sunt ei grăbiți și tupeiști? Ca nu ai specificat nimic.

Răspuns utilizator avertizat
| siriusblack98 a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

Personal nu am pățit niciodată ce spui tu și locuiesc în București unde e plin de nesimțiți in trafic (o zic și ca șofer și ca pieton). Am pățit in schimb sa nu îmi acorde prioritate din cauza ca aveau viteza foarte mare (bizoni) și nu reușeau să frâneze la timp daca ar fi încercat. Eu de regulă doar îmi fac evidenta dorința de a traversa și mă asigur ca mașinile chiar opresc înainte să mă angajez în traversare pentru ca cimitirul e plin de oameni care au avut dreptate.