Parintii care fac acest lucru considera ca este ca in perioada comunista, din trecut, cand cel cu 8 clase ocupa un anumit post de lucru iar cel cu liceu sau facultate era fie inginer, inginer sef sau Director... uita ca acum ies someri cu diplome si masteranzi someri!
Dar scoala si invatatul au rost in viata, insa in viata unora mai mult iar a altora mai putin.
Cei care au ajuns foarte bogati, de cele mai multe ori nu au fost de nota 10 la scoala si aici nu vorbesc de miliardarii lumii, care in marea lor majoritate au abandonat scoala pentru ca pierdeau timpul cand ei deja erau antreprenori de la 20 de ani; dar la ei au fost vorba si de noroc si de specularea si deschiderea unor afaceri de nisa pe atunci etc acum nu prea mai ai ce sa deschizi si sa detii monopolul, sa fii primul in ceva!
Deci nu iti risti norocul asa degeaba ca au fost totusi 10 norocosi care au reusit fara scoala si invatat!
Cat despre ce ai intrebat, am raspuns deja, parintii considera doar prin invatat ai sansa sa devii ceva in viata, sa nu contestam asta
Pai nu e obligatia unui parinte sa isi faca copilul sa invete ca sa aiba un viitor?
Ba da, da nu m-am referit neaparat la asta, era un exemplu
Este datoria lui să îl sprijine,să îi arate calea " cea bună", nu să îl înnebunească constant cu " învață, învăță, wow ai luat nota 8, nu o să mai pupi televizorul".
Să fim sincerci acum, există elevi doar de 10? Pricepuți la toate materiile? Există adulți pricepuți la toate?
Răspuns: Nu, pentru că nimeni nu este perfect, unii sunt mai buni la ceva, alții la altceva, așa funcționează viața.
Că părinții noștri nu prea știu cum să educe copii, au făcut și ei cum au auzit, bătaie, amenințări, pe mentalitatea "învață să ajungi sus". Educația e mai mult decât să ajungi cineva, 90% e pentru integrarea în societate, pentru comunicare, pentru lucrul în echipă.
Au început părinții din generațiile din prezent să practice o educație rezonabilă, mă refer la părinții până în 30 de ani, deci născuți după 93.
Acești părinți vor doar un viitor realizat al copilului,care să îi depășească ( să fie mult mai bine de cât sunt ei), din păcate prin această metodă nu fac altceva de cât " epuizeze " copilul".
De la o anumită vârstă copilul trebuie să înceapă să se descurce independent, adică?
Să își facă temele singur, o primă parte a responsabilității, să își învețe și să aibă timp pentru el.
Discută cu ai tăi și dovedește-le că ești suficient de " matură" cât să te descurci și singură.
Părinții nu "sunt sadici", ci pur și simplu sistemul de învățământ românesc este bolnav, este depășit de vremurile în care ne aflăm.
Acest abuz de învățare semnifică neputința întregii clase politice de peste 30 de ani, de a abroga definitiv vechea lege comunistă a învățământului, modificată și remodificată de sute de ori, fără a reuși să o aducă la realitatea de azi.
Se știe, dar nu se face nimic în privința materiilor studiate, multe inutile și nefolositoare în viață.
Plus, profesorii incompetenți, care la rândul lor, forțează elevii să învețe enorm de mult.
Probabil mama ta nu își dă seama că face asta. Arată-i că ești un copil responsabil, că știi prea bine ce ai de făcut și vorbește cu ea despre ceea ce simți. De asemenea, poți încerca și tu să te detașezi și să încerci să dai randament ignorând alți factori externi. Trebuie să te gândești, ce-ai să faci dacă în viitor vei avea un job în care vei lucra sub presiune? Așadar, ca un sfat, nu băga în seamă decât ce este constructiv și ignoră factorii externi.
O zi frumoasă.
Eu ii demonstrez mereu că sunt serioasa si cuminte, ea nu vrea sa aiba incredere in mine. Singurul lucru pe care il mai am, e să astept sa termin liceul, și asta e, la revedere
BrianMoser întreabă: