| rzvcsm a întrebat:

De ceva vreme sunt portar la echipa de footbal a scolii mele. Apar toate mingile care vin spre mine, adica pana unde ma pot intinde cu mainile si picioarele, dar am o teama, plonjonul.Am incercat dar in primul rand nu stiu sa ma arunc si in al doilea rand imi e teama...

As vrea sa imi ziceti niste secrete ale protarilor sau ceva de genul, si cel mai important, sa imi spuneti cum se plonjeaza, care sunt pasii mai exact, cum trebuie tinuti genuchii, etc.

Multumesc!

Răspuns Câştigător
| covexrobu a răspuns:

Pai daca joci pe beton/asfalt atunci lasa pe altul sa fie kamikaze. Daca joci pe iarba atunci vezi cat de aproape este mingea cat de sus vine. Ca daca vine pe jos nu are rost sa sari dai cu piciorul sa se duca mingea la gheboaia. Daca vine un pic mai sus si vezi ca o poti prinde atunci arunca-te. Dar vezi sa pici pe coaste ca se rup. Incearca sa cazi ca o varga care se indoaie. Picioarele pe urma soldul coastele si mainile. Dar cel mai bine este sa incerci cu un amic frumos in afara programului sa vezi de la sine ce si cum.

3 răspunsuri:
| s3nz0r a răspuns:

Eu te-as sfatui sa incerci prima oara pe gazon (iarba) sa te intetiwinking si eu aveam teama asta dar am mai inceput sa ma arunc doar pe iarba nu pe ciment laughing. Trebuie sa te lasi putin in jos cu genunchii putin indoiti apoi te impingi in ele si te arunciwinking. Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai gindi inainte nimic.Lasa-ti numai placerea de a apara orice minge ca toate vor veni de la sine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu sunt portar, eu m-am invatat sa plonjez in pat...ma aruncam in gol fara minge si acum nu imi mai e teama nici pe iarba. Poti sa incerci si tu, si "pasi" nu exista asa ceva in poarta...doar sa fii pe varfurile picioarelor inainte de a executa saritura pentru o plonjare mai lunga si mai inalta