anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De curand am cunoscut pe un grup de pe facebook un baiat din acelasi oras cu care am foarte multe lucruri in comun. Cu toate ca am aflat ca este cu 10 ani mai mare ca mine ne intelegem foarte bine. Ne-am intalnit de cateva ori si vorbeam foarte deschis, parca eram de aceiasi varsta. Chiar i-am cunoscut si mama din intamplare si nu a avut nici cea mai mica ezitare sa ma prezinte ei.
Voi credeti ca varsta conteaza atat de mult? Ma deranjeaza ca sunt fete care cand aud ca intre 2 persoane e mai mult de 4 ani diferenta spun ca e imposibil ca relatia lor sa mearga.
Bine, stiu ca 10 ani e exagerat de mult si ca toata lumea ne-ar judeca, dar voi ati face sacrificiul asta pentru cineva?

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Depinde acum, in ce varsta va incadrati. Daca tu ai sub 20 si el peste nu stiu daca va merge. Daca tu ai peste 20 si el peste 30 s-ar putea sa mearga.

Problema cu diferenta de varsta intre parteneri o fac asteptarile pe care o au partenerii respectivi. Cand fata are 14 ani si el 24, el e la facultate, vrea sa mearga la mare, la munte, la petreceri, are anumite nevoi pe plan intim, anumite probleme poate cu facultatea, cu locul de munca lucruri pe care fata fie nu are cum sa le inteleaga, fie nu este lasata de parinti, fie nu este pregatita sa le faca.

Cand fata are 18 ani si el 28, fata abia a terminat liceul si este la facultate, in acelasi stadiu precum era baiatul din exemplul de mai sus. Vrea sa fie independenta, vrea sa mearga la petreceri, la mare, la munte cu prietenii, sa experimenteze un pic independenta pe care ti-o aduce sfarsitul liceului. La 28 de ani, multi barbati au deja prieteni casatoriti, merg la nunti, la botezuri la prieteni din copilarie, din liceu, sotiile de cele mai multe ori au cam aceeasi varsta si incepe sa existe o presiune. Pentru o relatie stabila, pentru intemeierea unei familii, uneori exista si prejudicii despre faptul ca diferenta este asa mare intre ei etc.

Acum nu spun ca toate cazurile sunt la fel. Cand ea are 14 si el are 24, relatia nu prea merge, in mare parte pentru ca ea inca depinde foarte mult de parinti si el nu. La 18 si 28, ea are mai mult control asupra vietii ei si sunt fete care la 20 de ani isi doresc sa isi intemeieze familii, la fel cum exista barbati la 28 care nu sunt gata sa faca pasul asta. Deci nu este o regula. Dar exista anumite etape in viata care ne predispun la anumite atitudini si alegeri care sunt foarte mult influentate de varsta.

Iar pe langa aceste atitudini pe care le adoptam la varste diferite mai exista si alte probleme cauzate de diferenta de varsta. Intr-o relatie doar sa ai aceleasi opinii cu cealalta persoana nu este de ajuns. Important este sa existe intelegere, iar intelgerea apare cel mai des in momentul in care ambii parteneri au sau au avut experiente la care se pot relata.

Astea ar fi principalele motive pentru care relatiile de genul asta nu prea merg. Acum daca stii care sunt, s-ar putea sa iti fie mai usor sa iei o decizie sau macar sa te ajute sa gasesti o perspectiva din care sa abordezi problema.

Sfatul meu ar fi sa incerci sa il cunosti mai bine. Vezi ce ii place sa faca in timpul liber, ce planuri de viitor are in viitorul apropiat, dar si cel deparat si vezi daca sunt oarecum asemanatoare cu ale tale.

8 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dupa o varsta, nu mai conteaza secat iubirea happy

| Moƒo a răspuns:

Bro.
Sa fiu sincer, totul e cu un scop. Se intampla cu un scop si acel scop va fi in favoarea lui sau a amandurora. Who knows!?
E o piesa cu rimele:
'' Dragostea nu are
Varsta, sex, culoare''
Depinde de tine daca vrei sa continui si simti ca e ceva serios.

| Sfatuitoarea01 a răspuns:

Gusturile nu se discuta. happy

| Nsnsbwk a răspuns:

Daca tu ai sub 18 ani atunci nu prea cred ca e okay. Asta e parerea mea. Deorece varstele voastre doresc fiecare altceva de la viata.
Tu ai scoala, un viitor in fata. Iti trebuie un baiat apropiat varstei tale. Sa aveti lucruri in comun.
El e deja matur, Poate vrea o familie sau poate vrea doar distractie, nu stiu.
Adica, ce vreau sa spun e ca el nu o sa te astepte pe tine pana vei fi pregatita sa faceti dragoste. O sa te f**a si o sa plece. Se va gandi doar la placerile lui si se va comporta cu tine ca cu o femeie matura, cand tu esti de fapt un copil.
Asta e parerea mea despre relatiile de genul asta. Simteam nevoia sa o spun. Sper ca te am ajutam. Macar putin

| RavenNymph a răspuns (pentru Nsnsbwk):

De ce generalizezi?

| Georgiana220698 a răspuns:

Pai nu stiu ce sa zic, eu sunt de parere ca si varsta conteaza. Adica poate acum la inceput nu, dar cu timpul amandoi imcepeti sa va maturizati si gandirea voastra o sa se schimbe la fel si nevoile fiecaruia, fiecare isi va dori altceva. Dar daca esti sigura ca il iubesti sau ca nu poti sa treci peste, eu zic sa incercati, la urma urmei nu conteazace cred ceilalti ci doar ce simti tu.