| traficanta a întrebat:

De la ce e prescurtarea AC/DC?thinking MA refer la trupa de cantareti rockhappy

Răspuns Câştigător
| sexychick_4075 a răspuns:

Născuţi în Scoţia, fraţii George, Malcolm şi Angus Young se stabilesc în Sydney, Australia, în 1963. George învaţă să cânte la chitară şi formează una dintre cele mai de succes formaţii din Australia anilor 1960 - The Easybeats. Văzând succesul fratelui său mai mare, Malcolm Young pune bazele unei formaţii rock în noiembrie 1973. În trupă se mai aflau Colin Burgess la baterie şi Larry Van Kriedt la bas, iar în urma unui anunţ publicat în ziar este cooptat solistul vocal Dave Evans.

Observând talentul fratelui său mai mic, Malcolm îl alege drept chitarist principal pe Angus. O lună mai târziu formaţia este botezată AC/DC după inscripţiile pe o maşină de cusut a sorei celor doi fraţi Young, Margret. Angus fiind încă la şcoală, Margret îi sugerează să poarte uniforma sa şcolară pe scenă, ceea ce intre timp a devenit marca sa.
Poate dai si u fundita :d

6 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Denumirea este luata de pe masina de cusut a sorei unuia din fondatori si inseamna in traducere aproximativa curent alternativ (AC )si curent continuu (Direct Curent -> DC)

eluveitie
| eluveitie a răspuns:

Alternating Current/ Direct Current

| Klara a răspuns:

After Christ Devil Comes

= dupa Hristos vine diavolul

| stefan31 a răspuns:

Formaţia este botezată AC/DC (alternativ current\don`t current) după inscripţiile pe o maşină de cusut a surorii celor doi fraţi Young, Margret. Angus fiind încă la şcoală, Margret îi sugerează să poarte uniforma sa şcolară pe scenă, ceea ce intre timp a devenit marca sa.

| stefan31 a răspuns:

@eluveitie are dreptate eu am gresit.

| me9530 a răspuns:

Eu am inteles ca vine de la Anti Christ/Death Christ. Acum daca e adevarat nu stiubig grin