Cam de la varsta de 13-14 ani cred ca sa-ar descurca. doar nu o fura hotii, nu-i asa?
La vîrsta șa care consideri că sunt suficient de responsabili și ai încredere în ei, eu zic în jur de 11-12 ani.
E bine sa-l lasi. de cand doreste el`. bineinteles`. la inceput cu intrebari gen : Unde mergi? Cat stai? La ce ora ajungi? si chestie de genu` : Daca nu ajungi mai tarziu acasa de ora care am stabilit`o. altadata nu mai iesi.
iar apoi pe masaura ce creste. adica de pe la 14 ani sa zicem. deja are buletinu`. si bineintele s ca poate o sa vrea sa experimenteze si el un club cand va vedea ca toti prietenii lui merg. sau ca vine cineva imp`. si este invitat.
E bine sa-l lasi pentru ca daca nu la un moment dat tot va scapa si. decat sa nu stii nimic de el. mai bine ii dai tu voie si stii macar unde este, de unde sa-l iei.
Dar se mai poate intampla si ca daca tu nu-l lasi sa mearga si toti prietenii lui` merg. si el nu`. sa faca toti batjocura de el gen : haha. pe tine nu te lasa parintii. Si atunci el iti va reprosa mai tarziu : vezi. nu mai lasat sa merg si eu in oras/club/pub cand era varsta sa mai socializez si sa ma distrez. acum stau inchis in casa si toti rad de mine ca nu am mers ca toti ceilalti in oras la varsta mea.
Iar mai tarziu pe masura ce inainteaza in varsta trebuie sa-i acorzi cat mai multa libertate, pentru ca are nevoie... dar sigur. nici chiar maxima.
sper ca te-am ajutat
:*
Depinde cu cine si cat de dezvoltat e copilul. Pe la 10 ani m-au lasat pe mine parintii sa ies cu prietenele
De la niciuna(singur).de la cati ani vrei dar insotit de cineva cum ar fi o ruda, o cunostiinta sau un prieten in care te increzi.
Daca iti cunosti suficient de bine copilul,si ai discutat cu el in prealabil deschis,despre schimbarile din adolescenta,si riscurile la care se expune, eu cred ca poate fi lasat cu masura si controlat in momentul in care vezi ca simte nevoia sa interactioneze cu tineri de varsta lui, nu cred ca exista o anumita varsta pentru asta.Fiecare parinte isi cunoaste copilul
Nu cred ca este o varsta pentru asta deoarece fiecare copil se dezvolta altfel si este pregatit in momente diferite pentru asta. Trebuie sa fie suficient de matur sa poata sa isi ia aceasta raspundere iar asta nu pot aprecia cel mai bine decat parintii. Bineinteles trebuie impuse si anumite reguli cum ar fi ora de intoarcere si respectarea acesteia.
Nu cred ca exista o varsta anume, atunci cand iti dai seama ca copilul tau este suficient de matur si de constient incat sa isi dea seama de actiunile lui.