Inca nu ai inteles o parte normala a unui proces de mutare:Nu poti sa iei oamenii cu tine, dar poti sa le pastrezi amintirea.Si poate mai greu decat asta, sa te impaci cu amintirea lor.Nu ai cum sa opresti omul din schmbare indiferent ca e buna sau rea. Oricat de multe sfaturi i-ai da tot va incerca sa dea singur cu capul de sus.Gandeste-te ca nu ai pierdut nimic.Acum te minti, insa cu timpul vei vedea ca asta e adevarul
Ai rabdare; e o stare trecatoare datorata ruperii de o situatie familiara si ocrotitoare. Te vei obisnui incet-incet cu noua ta situatie si vei redeveni baiatul vesel si prietenoes care ai fost, fiindca ai in preajma niste fiinte care te-au insotit in locul nou in care te afli si fiindca nimeni nu-si poate parasi cu totul propria-i fire.Asteapta, si vei redeveni cel care ai fost, poate si mai fericit inca, ceea ce iti si doresc!
Cunosc foarte bine problema, eu insami sunt intr-o astfel de situatie(locuiesc in Austria) Aici, 80% din straini sufera de depresie. A te rupe de tara natala, de prieteni, de obiceiuri, traditii si asa mai departe, e un soc pe care multe persoane sensibile nu-l pot depasi. Toti gandesc asa: a, x e in Spania, are bani, face ce vrea, isi cumpara ce vrea, etc-chestii din acestea meschine, dar nu se gandesc ca acel om are nevoie in primul rand de comunicare, de prieteni, etc.Tocmai de aceea ma aflu si eu pe acest site-din dorinta de a comunica cu romani in romaneste.Pe mine ma lasa rece luxul, banii etc. Eu nu m-am adaptat si nici nu cred ca o voi face vreodata, chiar de as fi fff.bogata(dar nu sunt). E un pret foarte mare-cel pe care-l platesc cei plecati de acasa.Eu oricum, voi face tot posibilul, sa ma intorc in Romania.Cauta-ti o prietena chiar pe acest site. Fa-ti o scurta prezentare si cu siguranta vei gasi noi prieteni si prietene.
Cred că ţi-ai răspuns singur la întrebare. Cu toţii trecem prin astfel de perioade mai dificile şi numai timpul le repară. Dar umorul este o cale de a-ţi distrage atenţia de la aceste stări. "Umorul este un tonic pentru trup şi suflet. Este cel mai bun antidot pentru anxietate şi depresie." Regăseşte-ţi spiritul jovial, petrece timp cu persoanele dragi pe care le ai lângă tine.