In primul rand, te rog sa-ti scoti din cap ideea ca "esti degeaba", e cel mai mare rau pe care ti-l poti face. Fiecare om e special in felul lui.
Pana la urma mama e tot mama, te iubeste si trebuie sa te inteleaga. Doar ca unii parinti au asteptari poate prea mari de la copiii lor... si in loc sa iti explice frumos ca nu e bine sa fumezi si ca iti dauneaza, prefera sa tipe si sa adopte un comportament care numai ii indeparteaza de copii.
Parerea mea e ca ar trebui sa mergeti amandoua la un psiholog sau la un consilier de familie, sa vorbiti cu el, sa spuneti ce va deranjeaza una la cealalta. Si cu timp si rabdare (si mai ales iubire, pentru ca sunteti o familie), lucrurile se vor aseza.
Multa bafta si capul sus!
Nu ne-ai spus cati ani ai, darma gandesc ca esti adolescenta.La varsta ta cam toti adolescetii au probleme cu parintii.Probabil ca la voi lipseste comunicarea.De cand nu ai mai vorbit cu mama ta,, ca intre fete''?
Nu-i rau ca mama ta te verifica..Asta insemna ca se intereseaza de tine.Stiu cae frustant sa ti se zica tot timpul sa faci.
Cu fumatul ii dau dreptate mamei...nu-i bine deloc.Si de acceia de supara cand iesi afara, cine stie la ce se gandeste.
Dar a procedat rau cand te-a luat de par in fata prietenilor, educatia se face in familie, dar poate ai suparat-o si tu, dar cuvantul,, curva'' nu ar trebui sa iasa din gura unei mame.Si nici,, mai bine nu te facea.
Un ajutor pshiatric poate ar prinde bine(asta nu inseamna ca esti,, nebuna'') Sunt oameni sufiicent de pregatiti care sa te ajute sa treci peste acesta problema.
Dar pana urma poti apela si la Telefonul Copilului.Bafta
Nu cred ca am nevoie de psihiatru.
Si am incercat sa vorbesc de cateva ori frumos cu ea, dar mereu imi da texte de genul "Maria o ajuta pe maicasa, maria face aia, maria e mai buna, de ce nu poti sa fi si tu ca maria? "
Ea incearca sa ajunga la perfectiune..si e mereu prea ocupata sa asculte ce zic eu, si cand are ea timp liber eu sunt prea suparata sa vorbesc cu ea, ea nici macar nu stie de toate noptile petrecute plangand ca sa nu ma vada ea. pentru ca nu vreau sa-i fac viata amara sa ma vada necajita..si am 14 ani apropo.
La adolescenta, parintii sunt imposibili Crede-ma, cateodata nici eu nu-i mai suport pe ai mei. Insa, nu suntem in razboi...inca.
Daca as fi in locul tau, nu as mai baga-o in seama. As sta toata ziua in camera mea, fara sa vorbesc cu parintii, ascultand muzica.
Mama s-a speriat cand m-a vazut asa...nu mai mancam, nu mai ieseam din casa, stateam toata ziua cu castile in urechi in camera mea.
Incepuse sa ma impace si sa imi faca toate poftele.
Si chiar daca esti emo, nu inseamna ca esti diferita, ci doar mai sensibila si introvertita (cel putin asa cred eu).
Nu-i mai da atentie mamei tale, o sa regrete tot ceea ce ti-a spus .
Si cred ca ar fi ok sa te duci la un psiholog, care te va sfatui mai bine decat cei de pe TPU.
Bafta!
Pai eu cred ca ar fi bine psihiatrul adica acolo poti sa te descarci. Sa spui lucrurile care te deranjaza la mama ta si invers.
Alai psiholog cred.
Ok mersi
Si ce daca esti emo?! Asta inseamna ca nu ai sentimente si nu esti si tu om la fel ca noi? Eu sincer nu stiu si nu inteleg de ce unii fac diferenta asta. Nu pune la suflet toate vorbele rele si incearca sa eviti orice cearta. Nu cred ca mama ta nu te iubeste ci cred ca a vrut o altfel de fiica; nu cred ca isi dorea sa fii emo si sa fumezi, se astepta la altceva. Dar asta nu inseamna ca tu nu contezi pentru ea!
Sper ca te-am ajutat
Nu fac asta doar pentru ca vreau sa fiu cool
Eu sunt o fata usoara la nervi si de asemenea sunt stresata aproape zilnic cu toate ca nu din cauza cuiva din familie ci cineva din afara. Mi-a fost greu sa ma obisnuiesc cu asta dar am reusit. Eu cred ca cel mai usor e sa comunici cu cineva necunoscut despre asta pentru ca nu poti avea incredere in multi oameni oricum te tradeaza. Eu nu am folosit aceasta metoda dar sunt sigura ca va functiona. Eu si acum simt nevoia de a comunica cu cineva si m-as bucura daca as putea face asta. Daca ai nevoie si crezi trebuie sa vorbesti cu cineva eu te voi asculta cu mare placere.
misauratcuviata întreabă: